- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто је Ђоковић бољи узор од Надала

© AP Photo / Wilfredo LeeКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Невероватно, али истинито звучи податак да је талентовани шпански тенисер Карлос Алкарас, који има само 19 година, шести пут повређен у претходних годину дана. Разлог за то су агресивни стил игре и велика потрошња, а бивши италијански тенисер Гвидо Монако, сматра да би Алкарас требало да се угледа на Новака Ђоковића или ће проћи горе од Надала.
Новак Ђоковић сурово доминира белим спортом. Чак и када не игра јер му руинирани систем то дозвољава, као и бројне забране јер није вакцинисан, Србин је први на АТП ранг листи.
С друге стране, његов највећи ривал који такође има 22 Гренд слем титуле - Рафал Надал, је баш као и Алкарас често ван терена због броијних повреда.
Али, Рафа има 36 година, закорачио је у 37. и његов стил игре увелико узима данак. Колена су потрошена, ређају се и бројне друге повреде. Да би Алкарас избегао такву судбину и да би потрајао што дуже, према речима Гвида Монака, потребно је да научи да се контролише.
„Карлос би морао да научи да управља собом, иначе ће се са 22 године завршити на штакама. Причао је недавно о проблему са левом рукм и леђима после Мастерса у Мајамију. Одлично је прошао, с обзиром на то да је пола турнира провео на поду. То је нешто што мора да научи. Новак Ђоковић има тај стил дефанзивне игре и то ради на оређеним мечевима. Карлос је превише енергичан на терену и самим тим је далеко изложенији повредама“, истакао је Италијан.
Доказ да Карлос Алкарас негде опасно греши када су тенис и његово тело у питању, огледа се и у чињеници да га неће бити на Мастерсу у Монте Карлу, пошто се повредио по завршетку Мастерса у Мајамију, где је у полуфиналу изгубио од Италијана Јаника Синера, што је Новаку омогућило повратак на прво место АТП листе.
Осим Алкараса, у Кнежевини где Ђоковић јури трећу титулу, а прву од 2015. године, неће бити ни Рафаела Надала, који у последње време муку мучи са повредама и све је усмерио ка томе да буде спреман за Ролан Гарос, где би он или Ђоковић могли да испишу историју.
Јасно је да је српски и светски број један тренутно у далеко бољој позицији, након што је освојио Аустралијан опен, иако је играо с повредом задње ложе.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик спорта
Борис Бекер и Новак Ђоковић током Аустралијан опена 2016. - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
Бекер о борби Новака с унутрашњим демонима: „Ти си поносан Србин, да ли желиш да твоја мајка плаче?“
Тениска лоптица - Sputnik Србија, 1920, 07.04.2023
СПОРТ
„Покушали су, али ја не мењам руско држављанство“ – Дајана блиста у Америци, а Русију чува у срцу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала