- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда се намучила у Чачку – Американац замало одвео Борац до сензације

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркаши Црвене звезде Немања Недовић и Филип Петрушев
Кошаркаши Црвене звезде Немања Недовић и Филип Петрушев - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде у неизвесној завршници савладали су екипу Борца из Чачка у 25. колу АБА лиге резултатом 87:82 (19:17, 23:17, 22:16, 23:32)
Црвена звезда добро је отворила утакмицу у Чачку, међутим Борац је у првој деоници пружао снажан отпор чиме је донекле мало и изненадио црвено-беле.
Факундо Кампацо од старта је играо одлично, међутим гости су пречесто шали кошаркашке Борца на линију за слободна бацања што их је на крају скоро па коштало, јер је Звезда после првих десет минута имала само два поена предности.
Хантер Хејл наставио је да игра сјајно и у другој деоници и донео је својој екипи изједначење, а предност Звезди тројком вратио је Немања Недовић. Вођство је повећао Лука Вилдоза, међутим упорни Чачани преко Ђорђа Гагића и Алексе Новаковића стижу до изједначења.
У другој деоници преломила је серија Филипа Петрушева од шест поена и Звезда је на паузу ипак могла са нешто већом разликом.
Трећа деоница била је нападачки најслабија за Борац, а црвено-бели успели су да стигну и до двоцифрене разлике.
Последњих десет минута чачанска публика у потпуности се пробудила, а подршка је пријала кошаркашима који су боље ушли у четврту четвртину. Плус 14 имала је Звезда на почетку, а онда је Алекса Новаковић са Хејлом спустио ту предност на осам поена.
Почели су Чачани боље да се бране и успели да уведу утакмицу у нешто напетију завршницу јер су се приближили на само пет поена разлике.
На минут и по до краја Кампацо је фаулиран при шуту за три, а погодио је само једно слободно бацање, а то одмах кажњава Хејл. Међутим, Гагић не успева да искористи нови напад после украдене лопте и Недовић доноси Звезди поново плус шест поена разлике.
Новаковић на минут до краја убацује тројку, док Недовић не успева да узврати. Хејл није искористио напад за изједначење. На другој страни Кампацо је прецизан са линије за слободна бацања после чега су црвено-бели икад успели да упишу победу.
Фантастични Хантер Хејл био је најефикаснији играч меча са 28 поена, четири скока и три асистенције, док је у Звездином дресу најбоље одиграо Кампацо који је уписао 22 поена, три скока и четири асистенције.
*Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер
Кинан Еванс - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
СПОРТ
Србија остала једина на бранику традиције – поклекла је и „земља кошарке“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала