- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићев шоу у граду Мормона – Србин забележи дабл-дабл и кад игра лоше

© AP Photo / Rick BowmerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Јуте савладали су на свом паркету екипу Денвера са 118:114. Никола Јокић је забележио дабл-дабл учинак од 10 асистенција и 10 скокова, уз само шест поена, што је најмање ове сезоне.
Денвер је уписао трећи пораз заредом и 29. у регуларном делу НБА лиге, док су кошаркаши Јуте прекинули низ од четири неуспеха и убележили 37. тријумф.
Српски кошаркаш је успео да направи фаул у првој секунди утакмице, када је приликом борбе у скоку за лопту ударио по руци Очаија Агбађија. Невероватно, али дешава се.
Јута је боље почела меч, имала више енергије, у односу на лоше организовани Денвер Правили су грешке играчи Нагетса, а притом и лоше су шутирали. Домаћа екипа је то искористила и на крају прве деонице имала двоцифрену предност - 32:19.
На почетку друге четвртине Денвер је направио солидну серију, али је Јута стала на пут шутевима и добром нападу гостију. Вратили су се до полувремена шампиони Запaда у игру јер је на паузи Јута водила само са 58:55.
Јокић је у 31. минуту забележио прелепу асистенцију без гледања у којој је пронашао Портера, а овај успео да погоди за 74:81.
Денвер је у трећој деоници направио преокрет, пре свега захваљујући прецизности играча са дистанце чиме су створили предност од шест поена пред последњу четвртину - 95:89.
Јокић је на почетку четврте четвртине напустио меч и отишао у свлачионицу, те је завршио меч са дабл-дабл учинком од 10 скокова, 10 асистенција, шест поена и четири изгубљене лопте за 27 минута игре.
Његов изостанак се осетио резултатски, Јута је последњу деоницу добила са 29:19 и забележила коначан тријумф од 118:114.
Рекорд каријере постигла су два играча Јуте, Очаји Акбађи је убацио 28 поена, а Лука Шаманић 23. Kентавијус Kалдвел-Поуп из редова Нагетса утакмицу је завршио са 21 поеном и три астенције.
НБА резултати
Јута - Денвер 118:114
ЛА Клиперс - Портланд 136:125
Сан Антонио - Минесота 131:151
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала