- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Велики пожар у Хамбургу, одјекују и експлозије /фото,видео/

© AP Photo / Mindaugas KulbisЕксплозија на гасоводу који повезује Литванију са Летонијом у округу Пасвалски у Литванији.
Експлозија на гасоводу који повезује Литванију са Летонијом у округу Пасвалски у Литванији. - Sputnik Србија, 1920, 09.04.2023
Пратите нас
Велики пожар на паркингу камиона избио је јутрос у Хамбургу. Полиција је упозорила становнике да јак дим путује у смеру града, а како медији преносе, на месту пожара цури водоник-сулфид.
Цео паркинг до сада је изгорео, наводе немачки медији. Ватрогасци наводно месту пожара могу да приступе само са маскама, а и даље тим подручјем одјекују детонације, преносе медији.
Ватрогасци су послали званично саопштење грађанима у кварту Ротенбургсорт да затворе прозоре и врата због дима и хемијских спојева у ваздуху.
НДР је известио да је дошло до бројних експлозија и да је шест ватрогасних возила распоређено да се боре са пожаром.
Затворен је и пут у околини града у оба смера како би ватрогасци били ефикаснији у гашењу пожара, а успостављене су алтернативне руте. Ватрогасци су упозорили становнике да заобилазе пожаром погођено подручје.
"Обавестићемо вас када опасност прође. Следите упутства хитне службе. Молимо вас да такође обавестите своје комшије, посебно оне којима је можда потребна помоћ због инвалидитета, језичких баријера или смањене покретљивости", навели су.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала