- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Амерички часопис: Руска нуклеарна торпеда „посејдон“ ─ оружје апокалипсе

© Фото : Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаОкеански вишенаменски систем "Посејдон"
Океански вишенаменски систем Посејдон - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Најновија руска нуклеарна торпеда „посејдон“ представљју оружје апокалипсе, наводи се у чланку америчког часописа „Популар меканикс“.
„Не само што свако торпедо ‘посејдон’ има велику снагу од око две мегатоне, већ је опремљено и нуклеарним реактором од течног метала, који обезбеђује готово неисцрпан домет и велику брзину торпеда“, објашњава се у чланку.
Без обзира на скептицизам Запада у погледу техничких могућности Москве да направи такво оружје, Русија ће ускоро распоредити такво „необично“ оружје на обалама Тихог океана, чиме ће директно угрозити све америчке поморске базе на Пацифику, као и све градове на америчкој западној обали, као што су, на пример, Лос Анђелес, Сан Дијего или Сан Франциско, истиче аутор чланка.
Претпоставља се да ће се нуклеарна бојева глава активирати директно у предвиђеној луци или бази. Разарања ће у том случају бити већа него код цунамија, али ипак много мања него од нуклеарне бојеве главе интерконтиненталне ракете, додаје аутор.
Председник Русије Владимир Путин први пут је објавио о пројектовању торпеда у обраћању Федералној скупштини 2018. године. Према његовим речима, такви подводни беспилотни апарати моћи ће да погађају различите циљеве, укључујући групе носача авиона, обалска утврђења и инфраструктуру. „Посејдони“ ће бити постављени на вишенаменске нуклеарне подморнице класе „Белгород“ и „Хабаровск“, чије су карактеристике тајне.
Москва је више пута указивала да нема агресивне намере према другим државама. Истовремено, како су наводили у Кремљу, Запад има за циљ конфронтацију и експанзију укључивањем нових земаља у Северноатлантску алијансу и дестабилизацију граница.
Тестирање балистичке ракете Сармат - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2023
РУСИЈА
У Пентагону признали: Руски „сармат“ – стратешко оружје високе борбене спремности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала