- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Кинеска војска наставља војне вежбе у Тајванском мореузу: На мору и носач авиона „Шандонг“ /видео/

© AP Photo / CCTV via APКинески ратни бродови на војним вежбама у Тајванском мореузу
Кинески ратни бродови на војним вежбама у Тајванском мореузу - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
Пратите нас
Носач авиона „Шандонг“ кинеске морнарице учествује у војним вежбама око острва Тајван, наводи се у саопштењу Источне зоне борбене команде Народноослободилачке армије Кине.
Ово је први пут да носач авиона учествује у војним вежбама. „Шандонг“ је други носач авиона у кинеској морнарици, а први кинеске производње. Дуг је 315 метара, широк – 75, тежак – 70 хиљада тона, а брзина крстарења му је 31 чвор. Према писању кинеских медија, на њему се може базирати 36 ловаца „Шенјан 15“ (Ј-15).
Кинеске оружане снаге од 8. до 10. априла изводе војне вежбе и патроле у ​​мору и ваздушном простору око Тајвана у складу са планом борбене обуке.
У војним вежбама учествују разарачи и фрегате морнарице, ловци, бомбардери, авиони специјалне намене ваздухопловства, артиљеријске бригаде, падобранци и ракетне снаге.
Како су навели у кинеској војсци, вежбе представљају упозорење за тајванске сепаратистичке снаге, као и неопходну меру за заштиту суверенитета и територијалног интегритета Кине.
Кинески војници марширају током војне параде поводом обележавања 60. годишњице Кине у Пекингу  - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2023
СВЕТ
Порука из Пекинга: Кинеска армија спремна да заједно са руском војском штити међународну правду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала