- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват се сетио утакмице са Србијом –„Као да играш против Бразила, пуцаће на све стране“

© Sputnik / Владимир Песня / Уђи у базу фотографијаХрватски репрезентативац Дејан Ловрен прославља победу над Енглеском и пласман у финале
Хрватски репрезентативац Дејан Ловрен прославља победу над Енглеском и пласман у финале - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
Пре десет година репрезентације Србије и Хрватске састале су се у Београду у оквиру квалификација за Светско првенство, а те чувене утакмице присетио се Дејан Ловрен. Хрватски репрезентативац открио је да је за њега и саиграче Србија била као Бразил и да је атмосфера била „паклена“.
Хрвати су те 2013. године први дошли до гола преко Марија Манџукића, а реми је донео својим првим голом у националном дресу Александар Митровић. Ловрен се врло добро сећа сваког детаља и после једне деценије.
„Недавно сам гледао утакмицу против Србије у Београду. То је невероватно. Играо сам левог бека. Селектор је био Штимац, а у одбрани су још били Шимунић, Ћорлука и Срна. Био сам шокиран да сам играо на левој страни. Била је паклена атмосфера коју никада нећу заборавити“, присетио се Ловрен.
Хрватска је у Београд стигла наоштрена као да игра против Бразила.
„То су утакмице које не играш сваки дан. Када играш против Србије, то је као да играш са Бразилом. У мојим очима то је једнако. Идеш да даш све од себе. Осетиш ту енергију, пуцаће на све стране“, рекао је Ловрен.
Квалификациона утакмица остала је упамћена по прегрубом старту Јосипа Шимунића над Миралемом Сулејманијем. Иако је изгледало страшно, Ловрену је та ситуација данас смешна.
„Уф, нисам очекивао такав старт, буквално као да га је ударио аутобус и ћао. Али, Џо је прихватио црвени картон и одмах кренуо. Добро је да је тако урадио, јер да је било нешто друго навијачи би ушли у терен“, рекао је Ловрен.
Хрватски репрезентативац је по повратку са Мундијала славио“ певањем песама проусташког певача Марка Перковића Томпсона, а због таквог понашања наишао је на критике и Лиона, клуба за који наступа.
*Погледајте нову емисију Спутњик спорта.
Милан Мајсторовић  - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Спутњик открива – Србија у Москви има адута за будућност: „Химна и грб Србије – највећа част!“
Фудбалери Црвене звезде   - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Звезда савладала Раднички пред празним трибинама – уз поруку навијача: „Певај, Србијо...“
Судија - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Митровићу драконска казна – за судију се чека: „Не можете да дозволите ударање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала