- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Филмска прича Руса у Монаку: Навија за Новака, а игра против њега – ујутру сазнао да поподне има меч

© AP Photo / Kamran JebreiliНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
Филмску причу доживео је Иван Гаков, руски тенисер, који није знао да ће ући у квалификације за Монте Карло. Рус је имао среће па је у суботу долетео да би истог дана поподне победио, а потом направио чудо и прошао у друго коло где га чека Новак Ђоковић. Гаков је у чуду јер је како каже до јуче навијао за Новака, а сада игра против њега.
Када су Ивану Гакову организатори турнира у Монте Карлу рекли шта мора да се деси да би добио прилику да уђе у квалификације за тај Мастерс вероватно је и сам помислио да је то немогуће. Међутим, коцкице су се склопиле, а Рус је добио информацију да мора одмах да долети у Кнежевину.

Сплет срећних околности

Јаник Хофман, Александаер Мулер, Роберто Карабљес Буена и Квентин Халис требало је да играју квалификације за Монте Карло, међутим пошто су у том тренутку и даље играли на другим турнирима они су обрисани са листе, на коју су упала четири алтернативе, а последњи од њих био је Гаков.
Била је субота када је руски тенисер сазнао да истог поподнева игра меч против Андријана Манарина. Спаковао је кофере и запутио се у Кнежевину, а онда направио велико изненађење и елиминисао француског тенисера резултатом 1:6, 6:0, 6:1. У другом квалификационо мечу уписао је нову победу против Луке Ван Аша резултатом 6:3, 0:6, 6:2.
Самим пласманом у главни жреб турнира Гаков је остварио невероватан успех и вероватно би и сам био задовољан само тиме, међутим сјајни Рус отишао је корак даље и у првом колу елиминисао Мекензија Мекдоналда, америчког тенисера, после велике борбе резултатом 7:6, 2:6, 6:3.

Новак највећи свих времена

Прва победа на АТП туру и то на дебију на Мастерсу Гакову је донела велику награду, односно сусрет са Новаком Ђоковићем који је за њега најбољи тенисер свих времена.
„Тренутно сам без речи, још увек не могу да верујем. Чак и да сањам, мислим да је тешко разумети шта се управо догодило последњих неколико дана. Без обзира на бодове, новац, најбоља награда је играти против најбољег свих времена. То је најбоље што сам могао да тражим“, рекао је одушевљени Гаков после победе.
Руски тенисер је пре Монте Карла одиграо само један АТП меч, а недавно је са 26 година освојио прву челенџер титулу у Ђирони. Пред сусрет са Новаком прво ће морати да покуша да смири еуфорију и узбуђење, али ће се и потрудити да нађе слабу тачку српског тенисера за кога је често помишљао да није са ове планете.
„Заиста волим Новака, тако да обично увек навијам за њега, а он је играо ове луде мечеве против Рафе и Федерера, заиста ми је част. Али покушаћу да се, очигледно, с поштовањем, суочим са њим сутра као да је то само још један меч. Имаћу свог тренера са собом и само ћемо га проучавати као још једног играча. Сви смо ми људи, знам то. Понекад мислим да Новак није, али сви имамо своје слабе тачке и покушаћемо само да сазнамо где је то, а ја ћу дати све од себе“, рекао је Гаков.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СПОРТ
„Новак ће бити краљ свега“ – најбољи Енглез велича најбољег Србина

Рубљов му давао одећу, са Данилом игра игрице

Руски тенисер није одрастао у спортској породици, а одлучио је да ће играти тенис после спектакуларног меча Марата Сафина и Роџера Федерера на Аустралијан опену 2005. године када је Рус победио Швајцарца.
Са 14 година преселио се у Шпанију, али је остао уско повезан са Русијом и руским тенисерима. Посебно лепа прича везује га за Андреја Рубљова који му ју безусловно помагао и поклањао одећу с обзиром да је Гаков 198. тенисер на свету и нема спонзоре.
„Помогао ми је прошле године око одеће јер немам спонзора за одећу. Даниил Медведев је такође мој веома добар пријатељ јер заједно играмо неке игрице. Карен Хачанов ми је овде честитао после сваке победе, тако да имамо добро пријатељство“, рекао је Гаков о односу са руским колегама.
Највише времена проводи играјући „Фантаси“ игру са Медведевом у којој састављају фудбалске тимове.
„Трудимо се да изградимо наш тим у зависности од тога како ће се понашати у стварном животу, посебно у енглеској Премијер лиги. Зато много пратимо јер играмо са много пријатеља. Даниил има исту страст да игра као и на тениском терену, тако да је невероватан његов борбени дух.Он увек жели да победи“, рекао је руски тенисер о Медведеву.
Тренерски тим Ивана Гакова чине Мигел Санчез, Салвадор Наваро и Иван Мугуруза, који имају богато искуство, пошто су појединачно радили са Томијем Робредом, Хуаном Карлосом Ферероом и Флавијом Пенетом. Санчез се придружио Гакову у Монте Карлу пред меч са Ђоковићем.
Новак и Иван на терену су од 15 часова.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорта.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Лајовићев колапс, Крајиновић поражен упркос меч лопти!
Тенисерке Србије - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2023
СПОРТ
Миа као фурија, Лола „на мишиће“ – још један корак Српкиња ка елити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала