Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србин рањен из ватреног оружја на северу КиМ; Петковић: Ако Росу није пуцала, зашто не покажу снимке

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
На северу Косова и Метохије касно синоћ рањен је Србин Милан Јовановић који верује да су на њега пуцали припадници специјалне јединице Росу у близини пункта који је постављен средином децембра када су у јеку биле барикаде и блокаде путева.
Према наводима медија, он је пребачен у болницу у Косовску Митровицу где је оперисан и налази се ван животне опасности.
Дежурни хирург у болници у Косовској Митровици потврдио је да је на одељење хирургије примљен пацијент са прострелном раном.
„Нешто после 22 сата на наше одељење примљен је пацијент са прострелном раном коју је задобио у пределу десне стране грудног коша. Доведен је у стању хеморалгијског шока, хитно је примљен и оперисан. Заустављено је крварење и он је сада тренутно ван животне опасности и смештен је у јединици интензивне неге на даље праћење", рекао је Радојичић за портал „Косово онлајн“.
Милан Јовановић је изјавио да се на месту на којем је рањен налазе једино припадници тзв. косовских специјалаца.
„Синоћ по повратку из Лепосавића доле у Бистрици, где је њихова база, након проласка кроз пункт само сам зачуо пуцањ и бол у рамену. Не могу да будем сто посто сигуран ко је пуцао, али у оној бази сем њихове војске и полиције не верујем да има било ког другог. Чуо сам прасак стакла позади и напред, искрено и није ми било свеједно уплашио сам се, продужио сам даље, кренуо кући. Стигао сам до места Шарен камен и шта је даље било, где су кола, ко ме је довео појма немам“, рекао је Јовановић.
Са друге стране, тзв. косовска полиција огласила са саопштењем путем друштвених мрежа у ком тврди да њихови припадници нису били укључени у било који случај размене ватре.
„Косовска полиција проводи интензивне истраге како би се овај случај што пре разјаснио. Вреди нагласити и истовремено појаснити да Косовска полиција није била укључена у било који случај размене или пуцања из ватреног оружја против било које одређене групе или лица“, наводи се у саопштењу тзв. косовске полиције.

„Зашто неће да покажу снимке камера са лица места“

Директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да је тзв. косовска полиција Росу синоћ пуцала на Милана Јовановића и да га је пар милиметара делило да изгуби живот.
На тврдње из тзв. косовске полиције да они нису пуцали на Јовановића, Петковић је узвратио питањем зашто онда неће да покажу снимке камера са лица места.
„Видећете реакцију косовске полиције, они имају два приступа — или са једне стране да криминализују Србе или ће да демантују наводе“, истакао је Петковић.
Он је напоменуо да је и прошли пут од Џељаља Свечље тражио да покаже снимке, али да овај то није хтео да уради.
„На том озлоглашеном, нелегалном пункту код Бистричког моста, косовска полиција сваког дана зауставља и малтретира Србе, и не само ту већ и на другим местима на северу КиМ. Ми смо више пута упозоравали и говорили да косовска полиција нема право да буде на северу КиМ, немају право да са дугим цевима буду присутни ту. Тензије и криза су потребне само Приштини и Куртију, то је једини начин да избегне формирање ЗСО“, казао је Петковић
Петковић је за ТВ Прва рекао да је стање Милана Јовановића сада стабилно.
„Разговарао сам са његовом сестром Надицом и лекарима. Миланова рана је са десне стране грудног коша и пар милиметара га је делило од тога да изгуби живот", рекао је Петковић“, осудивши тај напад.
Он је додао је да је Јовановић миран, породични човек, отац троје деце, таксиста по занимању.
„Приштина и Аљбин Курти не хају за то, они свим својим акцијама желе да испровоцирају некакву непримерену акцију Срба на КиМ“, рекао је Петковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала