Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа после рањавања Србина захтева: Објавити видео-снимке са Бистричког моста

© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица, упад Росу
Косовска Митровица, упад Росу - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
Пратите нас
Српска листа захтева да се објаве снимци које су забележиле камере на Бистричком мосту где је извршен покушај убиства Србина Милана Јовановића од, како су навели, стране Куртијевих специјалаца.
Најоштрије осудивши тај напад, Српска листа је тражила и најхитније повлачење свих специјалних јединица нелегално присутних на северу Косова и Метохије, које континуирано малтретирају српски народ, кажњавање одговорних за покушај убиства Милана Јовановића али и Миљана Делевића, и објављивање видео-снимака за оба поменута догађаја.
„Куртијеви специјалци који су нелегално присутни на северу Косова и Метохије поново су пролили српску крв и покушали убиство нашег суграђанина Милана Јовановића из Звечана на Бистричком мосту“, навела је Српска листа.
Овај злогласни, нелегални пункт албанских специјалаца је постао симбол репресије режима Аљбина Куртија над Србима, на коме је по други пут покушано убиство Србина, оценила је Српска листа.
Додатан бес грађана, указали су из Српске листе, изазива сазнање да највиши представници власти у Приштини, укључујући и надлежног министра полиције, крију одговорне за нападе на Србе и очигледно подржавају противзаконито деловање ових јединица.
„Позивамо међународне представнике да најхитније осуде дивљање ових параполицијских јединица које спроводе репресију над обичним грађанима, и захтевају њихово повлачење са севера Косова и Метохије, како би се на овом простору вратио мир и спречило угрожавање живота али и мира и сигурности свих грађана
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2023
СРБИЈА
Србин рањен из ватреног оружја на северу КиМ; Петковић: Ако Росу није пуцала, зашто не покажу снимке
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала