- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Белорусија: Време је да се прогласи примирје и почну преговори

© Sputnik / Михаил Ананьин / Уђи у базу фотографијаМинск, улица Коммунистическая, 1966 год
Минск, улица Коммунистическая, 1966 год - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Пратите нас
Минск позива на прекид ватре у Украјини и почетак преговора за решавање руско-украјинског сукоба, изјавио је шеф белоруског министарства спољних послова Сергеј Алејник током посете Мађарској.
„Став Минска је недвосмислен: потребно је зауставити погибију људи, одмах прогласити примирје и започети преговоре – што пре, то боље“, рекао је Алејник.
Министар спољних послова је истакао да је Белорусија, као и Мађарска, где се министар састао са мађарским колегом, на страни мирног решења.
„Треба прогласити примирје, забранити кретање, прегруписавање трупа са обе стране, забранити пребацивање наоружања, муниције, људства и опреме“, рекао је Алејник.
Подсетимо, крајем марта председник Белорусије Александар Лукашенко, говорећи о сукобу у Украјини, предложио да се прогласи примирје на овим условима.
„Готово, све је замрло! Запад још једном може покушати да искористи паузу у борбама, како се то већ десило, да преваром ојача своје позиције“, рекао је шеф државе.
Уколико Запад покуша да се умеша у ситуацију у Украјини, како сматра Лукашенко, Русија ће бити у обавези да употреби сву моћ војно-индустријског комплекса да спречи ескалацију сукоба.
Украјински артиљерци на америчкој хаубици М777 у близини Херсонске области - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
Специјална операција у Украјини
„Вашингтон пост“ објаснио зашто Украјинци одлажу контраофанзиву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала