- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Фрустрирани Ембид више не бира средства – ударио је Јокића испод појаса: „Лаже ко каже...“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНикола Јокић и Џоел Ембид
Никола Јокић и Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Трка удвоје за МВП признање НБА лиге између Николе Јокића и Џоела Ембида ушла је у фото-финиш. И док Сомборац у свом стилу прича искључиво на терену, снажни центар Филаделфије је у разговору за америчком новинарком показао колико му је заправо стало да изађе као победник из тог двобоја.
Камерунцу је очигледно мало што се против Србина води хајка у Америци и што упорно њега велика већина фаворизује, па је решио да испољи сву фрустрираност и да удари Јокића „испод појаса“.
Нешто што му апсолутно није било потребно у овој МВП трци која је изузетно узбудљива и у којој се њему дају веће шансе у односу на суперстара Денвер Нагетса. Наиме, Ембид је дао себи за право да индиректно оптужи свог главног конкурента Николу Јокића да лаже.
На питање колико значи признање за најбољег кошаркаша НБА лиге, што је највеће индивидуално признање у кошаркашком свету, Џоел Ембид је одговорио:
„Не знам. Мислим да људи који причају да их није брига за то, да лажу када тако кажу. То је највећа награда коју можеш да освојиш као кошаркаш. Јасно је да много значи. Ако је освојим, биће то награда за сав труд који сам уложио. Због тога је мени битна. Уложио си много труда и уколико ти припадне то признање, твој рад је потврђен, награђен. Али, као што сам већ рекао, ако неко каже да га не занима, то је чисто с***е“, без устезања је поручио Ембид у разговору са америчком новинарком Рејчел Николс.
Јасно је да је алудирао на свог главног опонента Николу Јокића, који је у више наврата причао да га не занимају награде, већ да искључиво жели да игра и ужива у кошарци, што доказује његов учинак ове сезоне, који је практично на трипл-дабл нивоу.
Подсетимо, сомборски кошаркашки геније је у претходне две године односио МВП признање, док је Камерунац с француским пасошем у два наврата гледао Србину у леђа и јасно је да га то и те како боли.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Јокић и Денвер не знају ривала, али знају кад крећу по прстен – чека се „српски једнорог“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СПОРТ
Аргумената нема, али – сада је јасно зашто Америка минира Јокића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала