- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ: Пентагон стоји иза сајбер-напада на Русију

© Sputnik / Владимир Трефилов / Уђи у базу фотографијаХакер
Хакер - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Сајбер напади на Русију разрађују се уз директно учешће здружене команде Пентагона, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).
ФСБ истиче да Пентагон сарађује са међународним (Anonymous, Silence) и националним (Ghost Clan – САД, RedHack – Турска, GNG – Грузија, Squad 303 – Пољска и други) хакерским групама.
У саопштењу се додаје да обавештајна служба може „да идентификује конкретна лица и организације, као и реалне налогодавце умешане у хакерске нападе на руску инфраструктуру и приведе их правди“.
ФСБ наводи да су анализом идентификованих компјутерских претњи добијени подаци који сведоче да за масовне хакерске нападе на Русију Сједињене Америчке Државе и друге земље НАТО-а користе Украјину, а уз помоћ њене мрежне инфраструктуре Запад користи нове врсте сајбер-оружја.
У покушају да прикрију умешаност у сајбер-нападе на Русију, САД покушавају да као аутора сајбер-напада прикажу групу IT Army of Ukraine, примећује се у саопштењу ФСБ.
Ова група извела је на хиљаде компјутерских напада на руске информационе ресурсе, прецизира се у саопштењу.
ФСБ додаје да је од почетка прошле године забележено више од пет хиљада хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије, али су благовременим мерама њихове последице спречене.
Хакер за компјутером - Sputnik Србија, 1920, 07.03.2023
РУСИЈА
Руски дипломата: Запад врбује хакере за операције против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала