- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Медији: ФБИ ухапсио осумњиченог за цурење података Пентагона

© AP Photo / Alex BrandonМасовна пуџњава у робној кући "Волмарт" У Чесепику у Вирџинији
Масовна пуџњава у робној кући Волмарт У Чесепику у Вирџинији - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Федерални истражни биро (ФБИ) ухапсио је осумњиченог за објављивање поверљивих докумената Пентагона, јавио је „Фокс њуз“ позивајући се на саопштење ФБИ.

„ФБИ је извршио хапшење и наставља да спроводи овлашћене мере у стамбеној згради у Норт Дајтону у Масачусетсу“, наводи се у саопштењу.

Истовремено, „Њујорк тајмс“ пише да је у току претрес у кући осумњиченог.
Како је раније писао „Вашингтон пост“, осумњичени у случају је припадник обавештајног крила ваздухопловне јединице Националне гарде Масачусетса, 21. годишњи Џек Тешира. Према наводима „Њујорк тајмса“, он је био администратор чет групе у којој су се појавили тајни документи Пентагона. Како је прецизирано, Тешира је управљао четом под називом „Thug Shaker Central“ у коме је било око 20-30 људи, углавном деце и тинејџера. Међутим, за сада није познато да ли је војник имао приступ поверљивим информацијама које су процуриле у јавност.
Медији су претходно објавили да Пентагон истражује цурење на друштвеним мрежама материјала који описују стање украјинских трупа и планове САД и НАТО-а да их ојачају. Лист „Њујорк тајмс“ је приметио да документи, датирани почетком марта, наводно круже „руским провладиним каналима на Телеграму“.
Међутим, у петак је објављено о новим цурењима докумената. Како је навео лист, на интернет је могло доспети више од сто докумената, а штета од инцидента се процењује као значајна. Истовремено, агенција Ројтерс је, позивајући се на америчке званичнике, навела да не искључује могућност да су тајни материјали који се односе на украјинске снаге могли бити фалсификовани.
Гејмер – илустрација - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СВЕТ
Медији откривају: Вођа онлајн групе из које су процурили подаци Пентагона амерички гардиста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала