Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић о вежби „Платинасти вук“: Не видим у чему је проблем, нећемо у НАТО

© Фото : Спутњику уступило Министарство одбранеВежба "Платинасти вук 2021" код Бујановца у којој учествују војници из девет земаља и Војска Србије
Вежба Платинасти вук 2021 код Бујановца у којој учествују војници из девет земаља и Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да не види у чему је проблем са одржавањем војне вежбе „Платинасти вук“, истакавши да је Србија војно неутрална и да ће тако и остати.
„Не видим у чему је ту проблем посебно што је наша политика јасна – Србија је војно неутрална и своју позицију војне неутралности неће да мења. А онда ће да кажу што не држи са другима: Чекај бре, ти други су у рату, људи. Ај сачекајте да заврше бар рат, па ћемо то да радимо и са њима“, рекао је председник Србије одговарајући на питање зашто је та вежба изазвала толику пажњу јавности.
Вучић је опет поновио да Србија неће да иде у НАТО и да ту нема никаквих закулисних игара.

„Не нећемо у НАТО, ни у један војни савез, ни у онај источни. Хоћемо сами да чувамо своју земљу и своје небо“, рекао је он.

Председник Србије је истакао да такве вежбе нашим војницима доносе ново знање и бољу борбену готовост, да то значи побољшање капацитета војске јер, како је рекао, „увек научите нешто од партнера“.
Вучић је на крају искористио прилику и позвао грађане да дођу у Батајницу 22. априла на војни приказ наоружања опреме и муниције.
Подсетимо, вежба „Платинасти вук 23“ биће одржана средином јуна на југу Србије, а на њој ће учествовати војске САД, Србије и 10 партнерских држава. Из Министарства одбране саопштено је да је „закључком Владе Републике Србије од 16. марта 2023. године, одобрена реализација међународне тактичке вежбе 'Платинасти вук 23', чиме је та вежба изузета из мораторијума на планирање, припрему и реализацију вежби са страним партнерима у земљи и иностранству“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала