Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Србија није и неће извозити оружје Украјини и не постоји ниједан папир који доказује да јесте

© Sputnik / Теодор АнастасијевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Србија није и неће извозити оржје Украјини, изјавио је председник Србије Александар Вучић о јучерашњим наводима Ројтерса.
"Овде није ни реч о оружју, него о муницији. Србија није и никад неће продавати муницију Украјини и не постоји ниједан папир који доказује да јесте", казао је Вучић одговарајући на питања новинара у Рашки.
Вучић је додао и да Србија, када продаје муницију и остало оружје, продаје само такозваним крајњим корисницима, а то нису ни Украјина ни Русија
"Да ли је смисао уништити српске фабрике оружја, шта може бити смисао ове кампање?", упитао је он и додао да настављамо да улажемо у фабрике и извозимо свуда где је дозвољен крајњи корисник.
Вучић је подсетио да војна индустрија у Србији постоји десетинама година.
"Шта је смисао свега тога, нека ми неко од тих лажова објасни. Да укинемо плате, имамо мањи БДП. Има неколико ратних подручја, може ту или на полигону оружје да се појави. Не купује се муниција да се качи на штикле, користи се у рату. Разумем ја шта раде Хрвати и други, али српске фабрике имају уговоре од стотина милиона евра, да то укинемо. Не пада ми на памет", рекао је Вучић.
Подсетимо, британска агенција Ројтерс објавила је јуче наводне информације из тајног документа Пентагона да се Србија обавезала на слање оружја Украјини или да је то већ учинила. У документу такође наводно пише да Србија има "политичку вољу и војне капацитете" да обезбеди оружје за Украјину у будућности.
Те наводе демантовао је јуче у ексклузивној изјави за Спутњик и министар одбране Србије Милош Вучевић, а потом и шеф српске дипломатије Ивица Дачић.
Министар одбране Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 12.04.2023
СРБИЈА
ЕКСКЛУЗИВНО Министар Вучевић о „сазнањима“ Ројтерса: Лаж је да шаљемо оружје Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала