- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли ће 100.000.000 евра и Роналдо „сломити“ Посебног

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаЖозе Мурињо
Жозе Мурињо - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
Пратите нас
Тренер фудбалера Роме Португалац Жозе Мурињо добио је понуду да преузме Ал Наср, који је јутрос сменио шефа стручног штаба Рудија Гарсију, преноси шпански спортски лист Ас. Наводно има понуду од 100.000.000 евра на две године, што би значило да би постао најплаћенији тренер на свету.
Шпански медији тврде да су челници клуба из Саудијске Арабије понудили Мурињу 100 милиона евра за двогодишњи уговор. Португалски стручњак има уговор са Ромом до 30. јуна наредне године, а у римском клубу зарађује седам милиона евра по сезони.

У Ал Насру би у том случају зарађивао 50 милиона евра по сезони! Најплаћенији тренер на свету тренутно је Аргентинац Дијего Симеоне, који у мадридском Атлетику годишње зарађује 34 милиона евра.

Челници Ал Насра су незадовољни резултатима, пошто се овај клуб тренутно налази на другом месту на табели Професионалне лиге Саудијске Арабије са три бода мање од првопласираног Ал Итихада. Ал Наср жели да освоји титулу по сваку цену, а почетком године је ангажовао португалског репрезентативца Кристијана Роналда. Гарсија је смењен због лоше игре и наводног сукоба са појединим играчима.
Ас истиче да руководство саудијског клуба тражи од Муриња да раскине уговор са Ромом и одмах преузме клуб из Ријада. Португалац би у случају да прихвати да постане тренер Ал Насра добио понуду да истовремено буде и селектор Саудијске Арабије.
Међутим, шпански медији наводе да Мурињо има велике планове са Ромом у финишу сезоне, пошто жели да кроз Серију А избори пласман у Лигу шампиона и оствари што бољи резултат у Лиги Европе.
Футбол. Кубок PARI Премьер. Матч Сочи - Зенит  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СПОРТ
Спутњик сазнаје: Звезда чува „руско благо“ – после Швајцараца у игри и Италијани
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала