- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев испољио мрачну страну у најлуђем мечу године: „Био сам ужасан“

© AP Photo / Jim RassolДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Три сата и осам минута трајао је спектакуларан тениски двобој између Данила Медведева и Немца руског порекла Александра Зверева, који је припао Русу и то после преокрета резултатом 3:6, 7:5, 7:6. Велика победа, али и циркус у режији Медведева на Мастерсу у Монте Карлу, где је поново показао мрачну страну, после чега се извињавао.
Познато је да Данил има кратак фитиљ и да лако плане, те да улази у сукоб са судијима или противницима. Најчешће се бори сам са собом, али понашање које је показао у мечу осмине финала у Кнежевини не приличи једном врхунском спортисти, тенисеру.
Медведев је изгубио уводни сет резултатом 6:3, да би у другом сету при вођству Зверева у гемовима 5:4, пришао мрежи и скинуо штап која стоји на врху, само због тога јер је био фрустриран што је лоптица ударила у њега.
Неверица и осмех на лицу Немца, баш као и свих присутних, укључујући и судију. За тај несвакидашњи и необјашњив потез руски тениски ас није чак ни опоменут.
Судија му је прогледао кроз прсте и након што је у трећем сету лансирао лоптицу ка заштитној огради, што се није допало публици коју је ућуткивао, како би могао у миру да се свађа са судијом у столици.
У једном тренутку је Медведев отишао до тоалета, док је за то време Зверев мерио шећер на шљаци Монте Карла. То не чуди, с обзиром на то да је немачки тенисер дијабетичар и био је приморан да види да ли је све у реду, како би могао да настави исцрпљујући меч који је отишао у три сета и три сата гладијаторске борбе. Узео је чоколадицу из торбе, унео у себе енергију и наставио.
Успео је Медведев, иначе трећи рекет планете, да оправда улогу фаворита и да после добијеног другог сета резултатом 7:5, дође и до тоталног преокрета. Али, тек после тајбрејка у ком је резултат био 9:7, а успео је да одбрани и две меч лопте које је имао Зверев.
У, несумњиво, најлуђем тениском мечу 2023. године, Медведев је признао да је претерао. Свестан је био циркуса који је направио у Монте Карлу, па је већ на мрежи поручио Звереву:
„Извини, понашао сам се ужасно данас“, правдао се Рус.
Медведев ће за ривала у четвртфиналу у петак имати талентованог Данца Холгера Рунеа који је без борбе стигао међу осам најбољих у Монаку, јер му је Матео Беретини предао меч. Претходно је Руне у два сета елиминисао Доминика Тима.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Каква победа Руса – Медведеву велика битка против Зверева
Лоренцо Мусети - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Италијан победио Новака и мислио да сања: „Мучио сам се да не заплачем“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала