- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о цурењу података Пентагона: Анализом се баве специјалне службе

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Портпарол руског председника Дмитриј Песков изјавио је да је Кремљ упознат са медијским наводима о цурењу поверљивих информација Пентагона, али да њиховом анализом треба да се баве обавештајне службе.

„То је првенствено брига америчких обавештајних служби, а не наша. Наша брига је да анализирамо те податке, да испитамо њихову аутентичност, али да их пажљиво проучимо“, рекао је Песков, коментаришући хапшење америчког војника Џека Тешире који је, према подацима америчких власти, објавио поверљива документа Пентагона.

Он је додао да је анализирање објављених материјала „прерогатив руских специјалних служби које треба да их проуче“.
„Они ипак нису били у јавном домену, али смо, наравно, читали све медијске чланке, са тим смо упознати“, истакао је Песков.
Џек Тешира, осумњичени за објављивање поверљивих докумената Пентагона, могао би да се суочи са оптужбама за кршење закона о шпијунажи, након што је амерички државни тужилац Мерик Гарланд саопштио да је ухапшен због „неовлашћеног уклањања и преноса поверљивих информација о националној одбрани“.
Тешира (21), припадник обавештајног крила ваздухопловне јединице Националне гарде Масачусетса, био је администратор чет групе у којој су се појавили тајни документи Пентагона.
Реч је о групи под називом „Thug Shaker Central“, на Дискорду, друштвеној платформи популарној међу гејмерима, а наводно је био познат као „О.Г.“ и имао је разна корисничка имена на мрежи. Група је бројала између 20 и 30 чланова, углавном деце и тинејџера.
Хапшење Џека Тешире. - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СВЕТ
Џек Тешира и тајни подаци Пентагона: Шта се досад зна
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала