- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина оптужила „Шаоми“ да „спонзорише рат“, кинески гигант одговорио

© AP Photo
 - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Украјина је уврстила кинеску компанију „Шаоми“ на листу „међународних спонзора рата“ јер компанија одбија да напусти руско тржиште. Кинески технолошки гигант је изразио одлучан протест украјинским властима.
„'Шаоми' је глобална корпорација која потрошачима широм света испоручује високо квалитетне паметне телефоне и кућне апарате. Чврсто верујемо у то да сваки потрошач у целом свету има право да добије приступ средствима за комуникацију и информацијама на интернету“, наводи се у саопштењу кинеске компаније.
Како се додаје, компанија послује у преко 100 земаља и региона широм света, строго поштујући локалне законе и правила.
„'Шаоми' је основан у Пекингу и послује широм света. Категорички се противимо укључивању компаније 'Шаоми' на списак 'међународних спонзора рата' од стране украјинске Националне агенције за спречавање корупције“, наводи се у саопштењу.
Истиче се да компанија жели мир у целом свету, те да је њена мисија производња добрих производа по разумним ценама како би сваки човек у свету могао да „ужива у најбољем што пружају технологије“.
Украјинска национална агенција за сузбијање корупције саопштила је раније да је уврстила кинеску компанију „Шаоми Корпорејшен“ на листу „међународних спонзора рата“ јер компанија и даље послује на руском тржишту.
Продавница бренда Шаоми - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
ЕКОНОМИЈА
Кинески гигант против америчког: 15 милијарди долара за свргавање са трона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала