- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезди донео титулу, црно-бели му скандирали – Павићевић за Спутњик: Не бити овде је Божји грех!

© Фото: Скриншот/Спорт клубМихаило Павићевић, Морнар Бар
Михаило Павићевић, Морнар Бар - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
У пуној Арени на утакмици Партизана и Панатинаикоса у публици је био присутан и Михаило Павићевић, тренер Морнара из Бара, који је за Спутњик истакао да су црно-бели написали историју пласманом у плеј-оф. Прослављени кошаркашки стручњак сматра да би био грех да боравак у Београду није искористио и да присуствује последњем колу Евролиге.
Међу гледаоцима утакмице Партизан-Панатинаикос нашло се много познатих имена, били су ту бивши играчи црно-белих Ненад Крстић, Миленко Тепић као и Никола Пековић, али посебну пажњу привукао је Михаило Павићевић који је у Београд стигао како би спремио екипу Морнара за утакмицу против ФМП-а.
Насмејано је пратио навијање и кореографију навијача Партизана, а потом је и на полувремену истакао да је срећан што је један клуб са ових простора стигао до плеј-офа Евролиге.
„Величанствена атмосфера као и увек, ово је историја не бити овде је Божји грех“, рекао је насмејани Павићевић за Спутњик.
Кошаркашки стручњак верује да атмосферу какву праве навијачи црно-белих не прави навијачи ниједног клуба у Европи.

„Ово је највећи успех, ово је невероватно, јединствено у Европи“, одушевљен је био Павићевић који је дочекан уз гласне овације пред почетак утакмице, а то није случајно.

Навијачи су му скандирали и када је у јануару Партизан играо утакмицу против Морнара, а његове изјаве о црно-белима и Жељку Обрадовићу готово увек су биле саткане од поштовања.
„Од свег срца желим да се захвалим навијачима на дочеку. Нормално је да заигра срце. Брат и ја кад год имамо прилику дођемо да гледамо евролигашке утакмице. Атмосфера коју праве навијачи Партизана је јединствена и мало нереално да будем искрен“, рекао је после те утакмице Павићевић.
© Фото : Јутјуб скриншот / Морнар БарНемања Врањеш и Михаило Павићевић – играч и тренер Морнара
Немања Врањеш и Михаило Павићевић – играч и тренер Морнара - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Црногорски стручњак Жељка Обрадовића види као најуспешнијег тренера у Европи, међутим и сам је у кошарци правио велике успехе. Са Црвеном звездом је 1998. године освојио титулу првака Југославије и то после турбулентног пута. Годину дана раније црвено-бели су га сменили, али га потом вратили када је изборен плеј-оф где је показао да је заиста велики стручњак.
Ипак, емоције су га одувек везивале за Бар где је почео играчку каријеру у Морнару. Током каријере мењао је дресове Морнара и Будућности, да би завршио у Омонији после чега је почео тренерску каријеру у клубу из Бара.
Први Павићевићев мандат у Морнару трајао је од 1989. до 1996. године после чега је отишао у Звезду, да би од 2000. до 2009. водио екипу Хонка са којом је освојио пет националних титуле. У периоду од 2013. до 2015. тренирао је кинески Љаонинг, да би га срце 2017. вратило у Бар где је поново преузео Морнар и освојио првенство Црне Горе у сезони 2017/2018.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Егзум најавио Спутњику опасна закуцавања – и то није било случајно
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Далас скупо плаћа што је „крио“ Дончића и звезде – „Изневерили су нас“
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Партизан је изабрао краља, а „генерал“ Жељко је за Спутњик поручио: „Причаће се годинама“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала