- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Далас скупо плаћа што је „крио“ Дончића и звезде – „Изневерили су нас“

© AP Photo / Tony GutierrezЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
Скандал који се догодио у смирај регуларног дела НБА лиге, када је Далас намерно одмарао Луку Дончића и остале звезде, што је разбеснело све у НБА лиги, добио је епилог. Маверикси су кажњени 750 хиљада долара због неспортског понашања, јер су својим поступцима директно утицали да изгубе меч, а разочарали су и навијаче.
Бесни су били навијачи јер је менаџер Џејсон Кид добио наредбу од власника клуба да почетком друге четвртине извади из игре прву звезду Луку Дончића, док се у протоколу нису нашли Кајри Ирвинг, Хардавеј, Клебер и Вуд.
Уследио је пораз од Чикаго Булса резултатом 115:112, који је избацио Далас из трке за плеј-ин, што је разбеснело навијаче. Таква политика клуба наишла је на жестоку осуду.
Многи су се жалили што су платили карте за меч како би гледали Дончића, а уживали су у његовој игри само уводну деоницу у којој је постигао 13 поена и био најефикаснији играч Мавса.
„Далас је прекршио правило лиге о одмарању играча, а то су показали и изјавама у јавности које су показале жељу франшизе да изгуби меч како би порасле шансе да се нађу у бољој позицији за прву рунду драфта 2023. године. Лига није утврдила да су у овоме учествовали играчи који су били на паркету, тачније да нису желели да победе“, стоји у саопштењу лиге, која је изрекла финансијски драконску казну.
Поводом несвакидашњег и непопуларног потеза Даласа, огласио се и извршни председник НБА лиге Џо Думарс.
„Одлука Далас Маверикса да искључе кључне играче у битном мечу против Чикага је угрозила интегритет спорта. Поступци Даласа изневерили су навијаче и лигу“, закључио је Думарс.
Велика је вероватноћа да се Дончић ни тих 12 минута не би нашао на паркету у Тексасу, али је организовано "Вече Словеније", па је било јасно да мора да се појави у игри због великог броја његових земљака који су дошли да га виде на делу.
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Партизан је изабрао краља, а „генерал“ Жељко је за Спутњик поручио: „Причаће се годинама“
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Званично: Ембид је у центру пажње, али Јокић није отписан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала