- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шпански тајфун“ одушевио Монику Селеш – упоредила га с Новаком и Надалом

© AP Photo / Charles KrupaКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
Пратите нас
Легендарна тенисерка Моника Селеш поручила је у разговору за шпанске медије да је пред Карлосом Алкарасом светла будућност. Упоредила га је са Новаком Ђоковићем и Рафаелом Надалом, двојицом најтрофејнијих играча у историји белог спорта.
Јасно је да је Карлос Алкарас будућност тениса. Има само 19 година, а већ бележи фасцинантне резултате, има освојен Гренд слем и најмлађи је број један у историји.
Шпанце је занимало како све то види Моника Селеш, чувена Југословенка рођена у Новом Саду, која тренутно живи на Флориди.
Моника Селеш, која је освојила девет Гренд слем трофеја, први највећи пехар пригрлила је са свега 16 година. Била је предодређена за велике ствари, али је претрпела језив напад када је имала 19 година, када ју је ножем у леђа убо похахнитали Немац Гинтер Пархе на турниру у Хамбургу.
Језив напад спречио је да испише историју и остави дубљи траг у свету тениса. Вратила се, али ништа више није било као пре, а напад је осим ожиљка оставио и психолошке последице. Упорност и истрајност биле су врлине које је током играчке каријере поседовала Моника, а то је нешто што краси и Карлоса Алкараса ком Селешова предвиђа велике ствари.
„Мене посебно изненађује његова ментална снага, с обзиром на то да је јако млад. То сам раније видела само код Новака Ђоковића и Рафаела Надала“, рекла је Моника за шпанске медије и наставила:
„Уверена сам да ћемо Алкараса гледати како побеђује и осваја трофеје на многим Гренд слемовима. Карлос је способан да осваја највеће пехаре на свим подлогама, као и да издржи најдруже партије што смо видели на УС Опену прошле године“, закључила је Моника Селеш.
Подсетимо, Карлос Алкарас до сада има један Гренд слем трофеј, док су Новак Ђоковић и Рафаел Надал изједначени са по 22 највећа трофеја.
Алкарас је ове седмице пропустио због повреде Мастерс у Монте Карлу, на ком није било ни његовог сународних Надала, а Ђоковић је неочекивано елиминисан у осмини финала од Лоренца Мусетија.
Лоренцо Мусети - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Новаков џелат доживео „катастрофу“ – земљак га пометлао са терена
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Крај за индиспонираног Руса – млади Данац послао Медведева кући
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала