- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чачани шокирали Будућност у „Морачи“ – српски тренер одмах добио отказ

© Фото: Будућност ВОЛИ/Филип РогановићВладимир Јовановић
Владимир Јовановић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Српски стручњак Владимир Јовановић и кошаркашкли клуб Будућност прекинули су сарадњу, објавио је у суботу касно увече клуб из Подгорице.
До раскида уговора је дошло после шокантног пораза екипе из Подгорице од Борца из Чачка (85:87) на свом паркету у последњем колу лигашког дела АБА лиге.
Овом победом Чачани су „поништили“ победу МЗТ-а против Цибоне и захваљујући бољем међусобном скору заузели 12. позицију, која доноси бараж за опстанак против другопласиране екипе из АБА 2 лиге - Хелиоса или Крке.
Хантер Хејл био је најефикаснији у редовима Борца са 25 поена, Данте Болдвин је убацио 16, Сава Лешић 12, а Ђорђе Гагић 11 поена.
Kод Будућности, Треј Бел-Хејнс је постигао 18, а Петар Поповић 16 поена.
Јовановић, иначе, рођени Чачнин, пораз свог тима од Борца правдао је умором, након гостовања у Немачкој против Улма, у оквиру Еврокупа.
„Играчи су показали реакцију на тренингу и жељу да одиграју добро, али то није било довољно. Жао ми је екипе и публике, иако се овим поразом није променило ништа на табели. Није требало да на овај начин завршавамо АБА лигу, иако имамо тај меч са Партизаном. Све што се десило у протеклом периоду, уз гост распоред, сигурно је оставило траг“, рекао је Јовановић.
Подгоричани су регуларни део АБА лиге завршили на трећем месту, а до почетка плеј-офа им је преостало да одиграју заосталу утакмицу против Партизана.
О наредним корацима и о томе ко ће бити нови тренер екипе из Подгорице, Будућност ће благовремено обавестити јавност, наводи се у саопштењу.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
СПОРТ
Амерички новинари врше притисак на Јокића: „Може лако да постане трагичар“
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала