- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Амерички новинари врше притисак на Јокића: „Може лако да постане трагичар“

© AP Photo / Rick BowmerНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
Пратите нас
Док чекамо старт плеј-офа и одлуку о добитнику МВП награде за ову сезону, амерички медији се баве прогнозама за постсезону. Плеј-оф за Денвер почиње у понедељак ујутру, а тројица новинара који помно прате НБА, кажу да је шампионска титула императив за српског центра. Иначе...
Алан Хан, новинар ЕСПН-а, сматра да је српски кошаркаш Никола Јокић под највећим притиском да ове сезоне освоји шампионски прстен.
Гостујући у емисији „Гет ап“, Американац је говорио о кошаркашима који морају да освоје титулу и рангирао их је од један до пет. На пето место ставио је Џејсона Тејтума, а потом следе Џејмс Харден, Џоел Ембид и Kрис Пол.
На крају, на прво место кошаркаша који су под највећим притиском, односно који морају да освоје титулу ове сезоне, ставио је Николу Јокића. Објаснио је и зашто.
„Kада сте кошаркаш који је освојио две узастопне МВП награде, када бележите такве бројке и доминирате у регуларном делу сезоне, онда је време да освојите титулу“, поручио је Хан.
Ако Србин не успе у томе ризикује да уђе у занимљиву групу кошаркаша.
„Можда не желите тај притисак, не тражите тај притисак, али МВП круна две године заредом носи и ореол најбољег кошаркаша. Тим му је први на Западу, већину времена су на том месту, време је да Никола Јокић докаже да ти бројеви могу да воде екипу до тимског успеха и титуле. Уколико се то не деси, улази полако у групу у којој је Џејмс Харден. Сјајна статистика, али без тимског успеха“, подсетио је Хан.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
СПОРТ
Јокић је Американцима поново показао да су он и Ембид два различита света
Познати НБА аналитичар Бил Симонс каже да Јокић врло лако може да постане Стив Неш ове генерације. Ту мисли пре свега на чињеницу да ће Србин, упркос сјајним индивидуалним партијама, на екипном плану остати празних шака.
„Ако не одигра добро плеј-оф ове године, мислим да ће званично бити Стив Неш, Џејмс Харден, Џорџ Гервин или Доминик Вилкинс ове генерације. Вероватно је упечатљивији од свих њих. Има само 27 година и може да гарантује 46 победа. Видели смо прошле године, играо је са развојним тимом и победио 46 утакмица. Имају предност домаћег терена, врло добар тим. Ако не успеју ове, биће добри и следеће године. Сигурно да не жели да буде у овој категорији, иако су сви ти момци били сјајни играчи. Није Нешова кривица што никада није играо финале, али - никада није играо финале“, рекао је Симонс.
У његовом подкасту гостовао је и Брајан Виндхорст, још један новинар угледног ЕСПН-а.
„Јокић вероватно неће бити МВП, да ли је то фер или не, зависи од тога ко прича. Ако не освоји, то неће бити најгора ствар за њега. Проблем му је потенцијална елиминација, ако не стигне до финала. Шта ако и трећи пут пошаљу трофеј у Србију, не могу то да ураде у Денверу јер су испали из плеј-офа“, рекао је Виндхорст.
„Никола има потенцијал да постане полутрагични тип сјајног играча који није пронашао прави тим“, констатовао је Симонс.
Виндхорст се надовезао и казао да Јокић једноставно жели да игра за Денвер и да је потписао нови вишегодишњи уговор.
НБА плеј-оф је почео у суботу увече, а Денвер Нагетси у првој рунди играју против Минесоте у понедељак рано ујутру по нашем времену.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2023
СПОРТ
Почео плеј-оф у НБА лиги – Атланта поражена, Богдановић скроман
*Погледајте најновију епизоду Миљановог корнера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала