- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић је Американцима поново показао да су он и Ембид два различита света

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2023
Пратите нас
Кошарка је тимски спорт, а не индивидуална игра. Наравно, јасно је да постоје играчи који праве разлику и друге чине бољима, као што је то случај са Николом Јокићем. Управо је скромни Сомборац у разговору са америчким новинарима причао о амбицијама Денвера и жељи да се освоји титула, док је дан раније Ембид причао о МВП признању којим је опчињен.
У томе се огледа очигледна разлика између двојице вансеријских кошаркаша који су одвели Денвер и и Филаделфију у плеј-оф НБА лиге. Познато је да Ембид игра за статистику, док Јокић не хаје за то, што показује велики број асистенција ка саииграчима.
И док снажни Камерунац Џоел Ембид упорно прича о МВП признању, за чије освајање је овога пута фаворит, Никола Јокић не размишља о индивидуалним наградама, иако игра вероватно најбољу кошарку у животу, већ су му приоритет клупски успеси.
Да је тако, најбоље показује део разговора са америчким медијима који кружи друштвеним мрежама, а објавио га је новинар Рајан Блекбурн који ради за Mile High Sport.
Питање се односило на то шта би српском репрезентативцу и двоструком узастопном МВП-ју НБА лиге значило освајање шампионског прстена?
„Значило би да смо најбољи на свету. Да је Денвер најбоља екипа на свету. Покушавам да идем корак по корак и да размишљам само о наредној утакмици, како да победим. Не занима ме шта се налази на циљу. Најважније је да смо сви здрави и срећам сам што је тренутно таква ситуација“, поручио је Никола Јокић.
Новинаре је занимало и да ли је за Јокић ово тешка сезона, на шта је он одговорио:
„Да ли ви волите посао којим се бавите? То је посао, као и ваш", што је изазвало осмех присутних.
Тада се у причу укључио новинар Денвер поста Мајк Сингер, који је добацио:
„Иста је и плата“.
Имао је Јокић спреман одговор и на ту пошалицу.
„Па, добро, можда неко није тако добар у свом послу“, уз осмех је закључио конверзацију Сомборац.
За разлику од Јокића, Џоел Ембид је само дан раније у разговору с америчком новинарком задао Србину ударац испод појаса, оптуживши га индиректно да лаже када каже да му није стало да освоји МВП признање.
Подсетимо, Денвер ће на старту плеј-оф серије заиграти против Минесоте или Оклахоме, који ће то одлучити у међусобном дуелу (ноћ између петка и суботе), а Нагетси су већ објавили распоред мечева, где ће у прва два сусрета бити домаћини у "Бол Арени".
Кошаркаш Црвене звезде Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Звезда победом за инфаркт завршила сезону Евролиге – обрадовала и „партизановце“
Ацо Петровић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Има ли краја хрватским мукама?
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2023
СПОРТ
Американци пронашли нови бизаран разлог за унижавање Јокића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала