- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров у вишедневној посети Латинској Америци: Новинаре почастио јајима и колачима

© Sputnik / Асатур Есаянц / Уђи у базу фотографијаАвион Министарства спољних послова Русије
Авион Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2023
Пратите нас
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров отпутовао је у Латинску Америку, где ће посетити Бразил, Венецуелу, Никарагву и Кубу, саопштило је Министарство спољних послова. Турнеја ће трајати од 17. до 21. априла.
Како напомињу у министарству, Лаврова чека богат програм, укључујући састанке са лидерима латиноамеричких земаља и министрима спољних послова.
Москва Латинску Америку сматра регионом, пријатељским Русији, где се формира један од центара мултиполарног света, са којим Русија намерава да конструктивно сарађује без икаквог спољног диктата. Министарство је такође констатовало појаву нових могућности за развој узајамно корисног партнерства између Русије и земаља Латинске Америке.
Како је сам Лавров нагласио у чланку објављеном уочи његове посете у бразилском листу Фолха де Сао Пауло и мексичком часопису Бузос, Латинска Америка и Кариби су важна област спољне политике Москве, која не би требало да постане арена за ривалство.
Сарадња Русије и Латинске Америке, истакао је Лавров, заснована је на прагматизму и одсуству идеологије и није усмерена ни против кога. Москва се, додао је Лавров, залаже за јединство, политичку кохезију и економску стабилност држава региона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала