- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Метеоролог објаснио да ли се временска „клацкалица“ наставља у мају

CC0 / Pixabay / Природа
Природа - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
Пратите нас
Април је грађане Србије „изненадио“ зимским временом, а онда се очекивано отопљење претворило у такозвану временску клацкалицу која ће, по свему судећи, да се настави и у мају мада ће температуре бити више.
Метеоролог Владимир Ђурђевић рекао је, гостујућу у Београдској хроници на РТС-у да је зима била трећа најтоплија у Београду, а друга најтоплија у Србији.
Према његовим речима, сутра и прекосутра се очекује време слично данашњем, ред кише и сунца, а температура до 15 степени. Ђурђевић најављује стабилизацију времена од среде и прави пролећни викенд са лепим временом. Међутим, како је рекао, следеће недеље се може очекивати опет клацкалица - ред кише и ред сунца.
Истакао је да не би требало да буде оштријег захлађења током пролећа.
„Ово је пролеће како треба да изгледа и зато би требало да се радујемо. Од 1. маја стабилизација времена. Мај је познат по наглим променама. Температуре ће бити у просеку и мало више падавина“, рекао је он.
Раније је у Србији годишње просечно било 90 летњих дана, односно дана када је температура виша од 25 степени.
Ђурђевић је објаснио да сада имамо 20 до 30 дана више летњих температура. Лето се проширило на пролеће и јесен. Зиме су постале благе, више личе на позну јесен, снег се мало задржава, закључио је Ђурђевић, пренео је „Дневник“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала