- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Случај Абрамовић“: Дачић о догађају који је потресао Србију

CC0 / Pixabay / Силуете детета и мушкарца — илустрација
Силуете детета и мушкарца — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да ће Министарство спољних послова помоћи Јелени Абрамовић, мајци дечака кога је отац без њеног пристанка одвео у Швајцарску.
Ивица Дачић је рекао да ће Јелени Абрамовић Министарство помоћи у оквиру конзуларних активности, као и да тај случај, нажалост, није појединачан и изолован случај.
„Пасош је код мајке, а отац је одвео дете... Заједно са полицијом и Министарством правде треба видети шта да се учини“, рекао је Дачић за ТВ Прва.
Јелена Абрамовић (32) из Београда мајка је дечака који има две и по године, а који је, како она тврди, отет у петак. Малишана је преко границе одвео Јеленин супруг са којим је од 6. јануара у бракоразводној парници.
„Свом и даље супругу одвела сам дете у стан да га види, да фарбају јаја, рекао ми је да ћемо тамо доћи и неки његови пријатељи да би се деца играла у три сата поподне, на Велики петак. У четири сата поподне сам схватила да је недоступан, да су недоступни сви који су били са њим. Звала сам полицију како би ме упутили даље шта да радим... Дете је требало до шест, седам да буде са оцем. Инстинкт ми је рекао да се нешто дешава. Послала сам поруку супругу да видим да ли је дете добро. Када сам схватила да не стижу поруке, звала сам, недоступан је био... Дошла сам на врата, куцала, нико ми није отварао“, казала је она.
За београдске медије је рекла да су заједно живели у Швајцарској, али да су од децембра у Србији. Како тврди, отац детета је раније претио да ће га одвести у ту земљу.
Огласио се и Машан Лубарда, њен супруг, који је за „Новости“ рекао да ће изнети све доказе после консултација са својим адвокатима.
„Даћу, наравно, истиниту изјаву за неколико дана после разговора са својим адвокатима из Швајцарске и Србије. Јасно вам је, вероватно, да њена верзија приче не одговара истини, али оно што за сада могу да кажем јесте да је одавно почела да запоставља наше дете. Ми сви живимо у Швајцарској, и дете овде похађа школицу на немачком и енглеском језику, али вас молим да сачекате неколико дана када ћу рећи пуну истину и изенесем доказе“, рекао је Машан.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала