- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић обрадовао навијаче Партизана: „Обећао сам“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЖељко Обрадовић
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
Пратите нас
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић дао је интервју за грчки Спорт 24, у ком је потврдио да ће и следеће сезоне предводити црно-беле, преноси Танјуг. Интервју са Обрадовићем радила је позната грчка новинарка Василики Карамуза, после утакмице против Панатинаикоса у последњем колу регуларног тока Евролиге.
На питање да ли размишља о повратку у Грчку као тренер, где је са Панатинаикосом освојио пет трофеја у Евролиги и 11 титула државног шампиона, Обрадовић је дао кратак и јасан одговор.
„Не, јер сам сад у Партизану и обећао сам да ћу бити овде три године. Ово ми је друга сезона и ништа друго ми не пада на памет, ни Грчка, ни нешто друго. Никад не размишљам тако. Не знам шта други мисле. Ако сам овде, мој фокус је искључиво на Партизану“, казао је Обрадовић.
Једно од питања односило се и да оцени учинак екипе у овој сезони, на шта је одговорио:
„Знате да још није крај сезоне. Имамо још много утакмица до краја, па ћемо видети каква ће бити ситуација“.
Незаобилазно питање се односило на навијаче Партизана који дају огромну подршку екипи из утакмице у утакмицу.
„Срећни смо што смо се вратили у Евролигу и што имамо велику подршку навијача. Сви знају да је Арена скоро увек пуна и то нас чини поносним. Ова веза са нашим навијачима је невероватна и желимо да им пружимо што више среће и радости. Хвала им на подршци“, рекао је Обрадовић.
Партизан је постао својеврстан феномен ове сезоне у Евролиги.
„Битно је да људи препознају шта је Партизан и колики значај има за Евролигу. Много људи из иностранства жели да дође овде и види наше утакмице уживо, због атмосфере, због наших навијача, који раде све за нас, за моје играче који дају све од себе на паркету, јер постоји та веза са огромном подршком са трибина. Навијачи Партизана су увек били такви. Сад је посебна ситуација јер смо се после осам година вратили у Евролигу“.
На крају је Обрадовић причао о односу са играчима.
„Тренер сам више од 30 година. Трудим се да посао радим најбоље што могу, уз поштовање, како према играчима, тако и према било коме другом, у било којој врсти такмичења. Трудим се да напорно радим на терену, јер мислим да је то добро за све. На крају, сви имамо исти циљ пред собом“, закључио је Обрадовић.
Алекса Аврамовић КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2023
СПОРТ
Празнични разговор са Аврамовићем: „Србин ће подржати Србина у белом свету, тако је и Новак нас“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала