- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миша се мучио, па комплетирао квартет Срба у четвртфиналу Српска опена

© Sputnik / Лола ЂорђевићМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
Пратите нас
Српски тениер Миомир Кецмановић пласирао се у четвртфинале Српска опена у Бањалуци, након што је у два сета елиминисао Абедалаха Шелбаја из Јордана са 6:4, 7:6 у мечу који је трајао непуних два сата. Кецмановић је тако постао четврти српски тенисер који се нашао међу осам на турниру у Бањалуци, уз Новака Ђоковића, Душана Лајовића и Ласла Ђереа.
Доста проблема задао је 267. тенисер света фаворизованом Србину, иако је одмах на старту претрпео брејк.
Успео је момак из Јордана да узврати Кецмановићу одузимањем сервиса у шестом гему (3:3), иако је гем раније Миомир испустио још једну брејк лопту.
Ипак, први сет је решен у самом финишу. Кецмановић је направио брејк за 5:4, а потом на свој сервис без изгубљеног поена повео у сетовима.
У наставку сусрета Кецмановић је дошао до раног брејка у другом сету, већ у уводном гему. Ипак, већ у следећем је тенисер из Јордана успео то да „поништи“, а затим и да поведе.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Никола Јокић као некада Никола Грбић /видео/
Није се на томе зауставио, већ је продужио низ освојених гемова на чак три, и успео је да се одлепи.
Кецмановић је успео да се консолидује на време и да узврати рибрејком, да би без изгубљеног поена на сопствени сервис стигао до изједначења.
Играло се затим гем за гем, да би у деветом Миомир успео да „украде сервис“ Абедалаху Шелбају и довео се у позицију да сервира за меч. Ипак, није успео да приведе меч крају, већ је дозволио 267. играчу планете да експресно поништи брејк и да унесе дозу драме.
Двојица тенисера успела су да сачувају свој сервис и уследило је тајбрејк у којем је Кецмановић оправдао улогу апсолутног фаворита и славио је резултатом 7:4, чиме је изборио пласман у четвртфинале турнира у Бањалуци.
Наредни ривал биће му бољи из дуела Молдавца Албота и Чеха Јирија Лехечке.
Подсетимо, претходно је и Душан Лајовић на доминантан начин изборио место међу осам најбољих и у петак га очекује излазак на мегдан Новаку Ђоковићу, а тај меч моћи ћете да пратите уживо уз Спутњик у текстуалном преносу.
Лука ван Аш - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Француз задовољан напустио Бањалуку: „Мучити Новака два и по сата – то је оно право“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала