- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Београд ми је променио каријеру“ – а томе је допринео и Новаков дугогодишњи сарадник

© AP Photo / Darko VojinovicСловачки тенисер Алекс Молчан током турнира у Београду
Словачки тенисер Алекс Молчан током турнира у Београду - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Млади словачки тенисер Алекс Молчан је после победе над Ласлом Ђереом и пласмана у полуфинале Српска опена за сајт такмичења рекао да је му је сарадња са Маријаном Вајдом значајно унапредила каријеру, али и да му се каријера променила после прошлогодишњег турнира у Београду.
Молчан тренира са Вајдом, некадашњим тренером Новака Ђоковића, а о сарадњи са њим говорио је само у суперлативу. Осврнуо се на неколико сегмената њиховог заједничког рада, а како је истакао, да би све функционисало најбоље могуће, битно је поверење.
"Вајда је феноменална особа, екстремни професионалац, добар тренер и човек. Не причамо само о тенису, већ и о животним стварима. Верујем му 100 посто. Веома сам му захвалан на свему, као и целом тиму. Радимо свакодневно на свему што не ваља да исправимо и то јако. Поштујемо се, уживам у тренинзима са њим. Надам се и великим резултатима."
На питање да ли велики тренери гарантују и врхунске резултате, Молчан је имао спреман одговор.
"Тениски тренер је веома битан, али то не значи да ће играч који ради са њим сигурно бити у топ 10 на свету. Сваки тенисер је другачији, као особа, играч. Није лако све ускладити. Ипак, Маријан је велики професионалац, показао ми је како и шта би требало да радим. Показао ми је прави професионализам. Слушам га и верујем му, волим да сарађујем са њим.
Учествовао је Молчан и на турниру у Београду, за који је имао само речи хвале. Он је 2021. кроз квалификације у главном граду Србије стигао до првих АТП бодова.
"Некад сам играо, четвртфинале, полуфинале челенџера, а после Београда порасло ми је самопоуздање. Дефинитивно, тај турнир ми је променио каријеру. Почео сам да верујем у своју игру. Откако сам почео да верујем у себе, играо сам скоро сваки турнир добро. Око Београда сам био 180. на листи, био сам далеко од Топ 100, била је и корона и морао сам много бодова да освајам. Те године ми је требало 700 бодова да уђем у Топ 100. Имао сам самопоуздање после тог турнира и он ми је сигурно променио каријеру", закључио је Молчан.
Српски тенисер Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Ђере оставио срце на бањалучкој шљаци – Словак му преотео полуфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала