- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Партизан је у веома, веома тешкој ситуацији – мислим да Звезда спрема велика појачања“

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић рекао је да је фудбалски клуб Црвена Звезда платио порез од 7,3 милиона евра, а да је фудбалски клуб Партизан у веома лошем стању и да дугови за порез тог клуба износе много више од тога.
„Партизан је у веома лошем стању, а надам се да ће прихватити помоћ да се сагледа стање њихових финансија и да видимо како можемо да помогнемо и знањем, да се фискално консолидује тај клуб, јер је у веома, веома тешкој ситуацији. Десетине и десетина милиона евра су дугови и према држави чак“, рекао је Вучић за ТВ Прва, а преноси Танјуг.
Он је нагласио да нема толерисања и да је држава спремна да помогне, али је подсетио да је помогла недавно и за лиценцу.
„Ту нема толерисања, али смо спремни да и знањем као што смо финансијски помогли и за лиценцу и на друге начине помогнемо фудбалском клубу Партизан, јер је у веома, веома тешкој ситуацији“, рекао је Вучић.
© Фото : Фото: ФК Партизан/Мирослав ТодоровићПартизан - Колубара
Партизан - Колубара - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Што се кошарке тиче, додао је Вучић, Црвена звезда дугује негде око 1,5 милион за порез, Партизан дугује око 7,2 милиона.
„Захвалан сам због једне ствари за коју мислим да је добра што се појавила у јавности, да порез мора да буде плаћен и да се помогне, држава ту да прашта неће ни Звезди ни Партизану и могу да се дуре колико хоће“, рекао је он и истакао да ту праштања нема ни за једне ни за друге.
Он је рекао и да је задовољан што је видео да су почели да скупљају новац.
"Очекујем да сутра 500.000 Мијаиловић уплати у државну касу и да тако сукцесивно уплаћује по 500.000 док не уплати свих седам милиона или нешто јаче од седам милиона, било би важно, а то се односи и на Црвену Звезду, то очекујем исто", рекао је председник.
Он је истакао да жели успех и много очекује од Партизана у Евролиги, и нагласио да је то веома важно за државу Србију.
„Као што много тога очекујем од Црвене звезде у фудбалу. Мислим да спремају велика појачања и у тренерском и у стручном и фудбалском смислу, играју Лигу шампиона. То су два најелитнија такмичења. Партизан је ушао у најбољих осам, верујем да Звезда следеће године може у најбољих 16 да уђе у фудбалу“, рекао је председник.
© Sputnik / Лола ЂорђевићГенерални директор фк Црвена звезда Звездан Терзић и Генерални директор Зенита Александар Медведев
Генерални директор фк Црвена звезда Звездан Терзић и Генерални директор Зенита Александар Медведев - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Вучић је рекао да жели да похвали три клуба који веома добро напредују, два приватна и један државни.
„Жембери изванредан посао ради у ТСЦ-у у Бачкој Тополи и у смислу односа према држави - недуговања и улагања. Чукарички такође, Војводина која није приватни клуб захваљујући једном приватнику, наравно мањој и много мањој подршци државе него што је за Звезду и Партизан, све дугове плаћа. Све, и то видите, не можете да зауставите та три тима напредују и пред њима је будућност“, рекао је председник.
Анкета
Ко ће освојити тениски турнир Српска опен у Бањалуци?
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Гудељ увеличао срамоту Манчестера – Срби са „Чизме“ иду у полуфинала!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала