- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Рубљов најавио, тако се и десило – много драме за победу и полуфинале!

© AP Photo / Kamran JebreiliАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, пласирао се у полуфинале Српска опена победом над Дамиром Џумхуром са 7:5, 6:3 чиме је наставио поход ка одбрани трофеја освојеног прошле године у Београду.
Све је било како је Рубљов и најавио, веома узбудљив дуел са босанскохерцеговачким ривалом је одушевио публику у Бањалуци и на крају је решен у његову корист.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2023
СПОРТ
Рубљов као фурија – уз поздрав на српском језику за одушевљење у Бањалуци /видео/
Меч пун емоција, смеха, љутње и преокрета, трајао је готово два сата и био је права посластица за љубитеље квалитетног тениса.
"Рекао сам сваки меч који смо имали имали смо жестоке борбе, веома тежак дуел, много дугих поена, али сам на крају успео да победим", истакао је Рубљов после дуела.
После изједначеног старта дуела ствари су почеле да се мењају и у трећем гему првог сета Рубљов је стекао две брејк лопте, али је Џумхур неутралисао опасност.
Потпуни преокрет Џумхур је направио у шестом гему, состваривши брејк, али када је требало да оконча сет Рубљов је успео да узврати.
У десетом гему домаћи такмичар имао је прилику да заврши сет, пропустио је брејк и сет лопту и тада је тас потпуно превагнуо на страну руског играча који је остварио брејк и у 12. гему искористио другу сет лопту за 7:5.
Чак 25 минута су трајала уводна два гема другог сета, у другом је одиграно више од 20 поена, Џумхур је имао прегршт брејк шанси, али није успео да их реализије па је резултат био изједначен.
Први брејк је виђен у петом сету, Рубљов је стекао предност, а другим брејком у деветом гему завршио је меч са 6:3 и пласман у полуфинале где ће га чекати Алекс Молчан, који је савладао Ласла Ђереа.
Српски тенисер Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Ђере оставио срце на бањалучкој шљаци – Словак му преотео полуфинале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала