- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два „ђавола“ су режирала катастрофу – против оних који грешке не праштају

© AP Photo / Dave ThompsonХари Мегвајер, Давид Де Хеа
Хари Мегвајер, Давид Де Хеа - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Манчестер јунајтед поново је елиминисан из Лиге Европе захваљујући грешкама штопера и голмана који су их направили тамо где никако нису смели. Не каже се узалуд да су смрт, порез и и Севиља у финалу другог по јачини такмичења у Европи, три неизбежне ствари у животу.
Јер од оснивања Лиге Европе, не постоји тим који је направио више успеха у том такмичењу од клуба из Андалузије. Ово ће им бити седмо полуфинале у историји, а у претходних шест наврата, сваки пут су узимали трофеј када су долазили до ове фазе.
Приде, Севиља је добила 30 од одиграних 32 двомеча у овом такмичењу, једина два клуба која су је избацила у нокаут фази до сада су Славија Праг 2019. и Вест Хем 2022. године.
Марко Дмитровић синоћ није био на голу Андалужана као у претходним рундама, па је част Србије на терену бранио само везиста Немања Гудељ, који је са оценом 7,2 био међу бољим играчима у табору победничког тима.
© AP Photo / Jose BretonНемања Гудељ
Немања Гудељ - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
На терену на којем се то не сме, Манчестер јунајтед је одиграо слабу утакмицу, дозволио два лака гола ривалу и пуцао сам себи у ноге, пошто је и у првом мечу на Олд Трафорду примио два аутогола у ремију (2:2).
За први је крив Хари Мегвајер, мада му је и голман Де Хеа „увалио коску“ лоптом у ситуацији када је био окружен нападачима домаћег тима. Лако су га опљачкали играчи Севиље, а Ен Незири у осмом минуту донео предност домаћину.
Тај гол је убио је просто у играчима Манчестер јунајтеда жељу за игром, што је после меча приметио и њихов тренер Ерик тен Хаг.
„Истина је, морам да признам и то је неприхватљиво. У прошлости смо показали да умемо да се вратимо брзо после раних киксева. Морамо боље да отварамо утакмице, са више жеље и страсти. Када доживите кикс, идете даље, настављате. Немате о чему да размишљате више“, истакао је Холанђанин.
Ипак, врхунац дебакла Манчестер јунајтеда уследио је у 81. минуту када је шпански голман Де Хеа изузетно лоше интервенисао ван свог шеснаестерца и поклонио и други погодак Ен Незирију за коначних 3:0.
Де Хеи (32) ускоро истиче уговор, Јунајтед има опцију продужетка за још годину дана, а на питање хоће ли остати на голу и следеће године упркос учесталим грешкама, тренер Тен Хаг је дао дипломатски одговор.

„Дејв је један од најбољих голмана у историји Манчестер јунајтеда. Има и највише 'клин шитова' у дресу овог клуба, тако да његови квалитети нису упитни“, рекао је Тен Хаг.

Манчестер јунајтед за викенд игра полуфинале ФА купа против Брајтона на Вемблију (недеља 17.30) и то ће му бити последња шанса да освоји значајан трофеј у сезони, без обзира што га на другој страни у финалу чека вероватно градски ривал Манчестер сити.
Анкета
Ко ће освојити тениски турнир Српска опен у Бањалуци?
Селектор Драган Стојковић Пикси и чланови стручног штаба  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Срби доминирају у Лиги Европе – јавио се и Јапанац: „Много тешко за гледање“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала