- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срби доминирају у Лиги Европе – јавио се и Јапанац: „Много тешко за гледање“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси и чланови стручног штаба
Селектор Драган Стојковић Пикси и чланови стручног штаба  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Пошто у Лиги шампиона на топ нивоу немамо ниједног српског фудбалера у завршници, можемо комотно да се окренемо Лиги Европе, где имамо чак по двојицу играча у три екипе које су стигле до полуфинала.
Немања Матић и Миле Свилар (Рома) играће са Леверкузеном за пласман у финале, док ће се у другом двомечу полуфинала Душан Влаховић и Филип Костић (Јувентус) борити са Немањом Гудељом и Марком Дмитровићем (Севиља).
Њихове партије широм Европе у четвртак увече испратио је помно и Кацухито Киноши, Јапанац, помоћник селектора Драгана Стојковића Пиксија, који је констатовао да ће му бити тешко да гледа полуфинале између Севиље и Јувентуса.
„Честитке, Орлови. За мене много тешка следећа утакмица за гледање. Дмитро и Гудељ против Влахе и Филипа. Шта ви мислите?“, написао је Јапанац на друштвеним мрежама.
Марко Дмитровић синоћ није био на голу Севиље као у претходним рундама, па је част Србије на терену бранио само Немања Гудељ. Рекордер по броју титула у Лиги Европе, Севиља, просто је размонтирала Манчестер јунајтед у реваншу (3:0), а српски везиста са оценом 7,2 био међу бољим играчима победничког тима.
Јувентус је одбранио у Лисабону гол предности у реваншу са Спортингом (1:1), али Срби се нису истакли. Влаховић, који је одиграо 71 минут, добио је скромну оцену 6,0, док је Филип Костић, који је ушао са клупе за резерве „награђен“ оценом 6,4.
Матић је још једном одиграо мајсторску утакмицу у тријумфу Роме над Фејенордом од 4:1 у реваншу и допринео пласману „Вучице“ после продужетака. Уз стрелце голова, Спинацолу, Пелегринија и Дибалу, добио је једну од највећих оцена (7,4) којом се потврдио као војник од поверења Жозеа Муриња.
Противник Роме у 12. полуфиналу Португалца у каријери, биће Бајер из Леверкузена. Бундеслигаш нема ниједног Србина у тиму, али игра као препорођен од доласка Шпанца Ћабија Алонса на клупу. Бајер је у серији од 12 везаних мечева без пораза са топ талентима попут Вирца, Дијабија, Хложека што не гарантује лак посао Роми.
Анкета
Ко ће освојити тениски турнир Српска опен у Бањалуци?
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
„Партизан је у веома, веома тешкој ситуацији – мислим да Звезда спрема велика појачања“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала