- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић би за ово завршио у затвору – његов највећи ривал се провукао /видео/

© AP Photo / Derik HamiltonЏоел Ембид
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Кошаркаши Филделфије су направили брејк на страни против Бруклина (102:97), али је утакмица остала у сенци неспортског потеза Џоела Ембида на почетку меча када је ударио противничког играча.
Противкандидат Николе Јокића за МВП признање је у трећем минуту прве деонице ударио у међуножје Ника Kлаксона, после једног обрачуна за лопту.
Судије су прегледале снимак и зачудо одлучили да звезда Филаделфије остане на терену.
Нејасно је зашто, пошто је на крају и сам Ембид је признао да је био на ивици да заврши меч пре времена.
„Морао сам да га ударим, покушао је да ме исфрустрира, тако да будем искључен. Превише сам искусан да себе доведем у позицију да будем избачен, тако да сам наставио са својим послом и остварили смо победу“, рекао је Ембид по завршетку сусрета.
Можемо само да претпоставимо да би Никола Јокић био овог јутра на стубу срама да је извео нешто слично. Ипак, његовом ривалу у МВП трци је све дозвољено како би прекинуо двогодишњу доминацију Србина.
Ембид је утакмицу завршио са „дабл-дабл“ учинком од 14 поена и 10 скокова, али није био најефикаснији у свом тиму. Бољи су били Макси са 25 поена, Џејмс Харден са 21 и Харис са 15. Kод домаћина је Бриџс убацио 26 поена, а Динвиди 20.
Иначе, Филаделфија је утакмицу завршила са играчем мање, јер је крајем трећег периода искључен Џејмс Харден који је ударио Ројса О’Нила, а судије су га послале на хлађење.
Kошаркаши Голден Стејта савладали су Сакраменто са 114:97 и тиме уписали прву победу у серији у којој Kингси воде са 2:1. Најефикаснији у домаћем тиму био је Стеф Kари са 36 поена, шест скокова и три асистенције. Диарон Фокс се истакао у пораженој екипи са 26 поена, девет скокова и девет асистенција.
Екипа Финикса славила је против Лос Анђелес клиперса резултатом 129:124 и тако повела у серији са 2:1. Девин Букер водио је своју екипу до победе са 45 поена, шест скокова и три асистенције, док се у екипи из Kалифорније најбоље показао Норман Пауел са 42 поена, пет скокова и три асистенције.
НБА резултати
Бруклин - Филаделфија 97:102 (0:3)
Голден Стејт - Сакраменто 114:97 (2:1)
ЛА Клиперс - Финикс 124:129 (1:2)
Селектор Драган Стојковић Пикси и чланови стручног штаба  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Срби доминирају у Лиги Европе – јавио се и Јапанац: „Много тешко за гледање“
Анкета
Ко ће освојити тениски турнир Српска опен у Бањалуци?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала