- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Твитер укинуо бесплатне плаве ознаке и престао са обележавањем медија

© AP Photo / Gregory BullТвитер
Твитер - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
Пратите нас
Друштвена мрежа Твитер јутрос је уклонила плаве ознаке са налога који их не плаћају, а уклоњене су и ознаке са налога медијских организација.
Међу личностима који су остали без плаве ознаке су папа Фрања, поп звезда Бијонсе, бивши амерички председник Доналд Трамп, суоснивач Мајкрософта Бил Гејтс и ријалити звезда Ким Кардашијан.
Раније је Твитер за добијање плаве ознаке, која је досад била доказ аутентичности налога, увео месечну накнаду од осам долара, а сада је свим корисницима који су је добили бесплатно на основу ранијих правила ознака уклоњена.
Власник Твитера Илон Маск објавио је да лично плаћа плаву ознаку глумцу Вилијаму Шатнеру, кошаршаку Леброну Џејмсу и новинару Стивену Кингу.
Осим плаве ознаке, Твитер је престао са означавањем медија, због којег су се многи медији који су претходних дана добили ту ознаку повукли са те друштвене мреже. Из Твитера засад нису саопштили због чега су уклонили ознаке, а страници на којој је објашњено шта ознаке значе више се не може приступити.
Због ознаке „медиј који финансира влада“, са Твитера су се повукли амерички „НПР“ и канадска телевизија „Си-Би-Ес“, а повукао се и Шведски радио (Sveriges Radio) који је добио ознаку „медиј који се јавно финансира“.
Након интервјуа са Илоном Маском, британски јавни сервис „Би-Би-Си“ је, уместо ознаке „медиј који финансира влада“добио ознаку „медиј који се јавно финансира“, након чега није престао са објављивањем садржаја.
Основатель SpaceX Илон Маск шутит с журналистами, делая вид, что ищет ответ на вопрос по мобильному телефону во время пресс-конференции - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СВЕТ
Маск открио како су амерички агенти шпијунирали на Твитеру
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала