- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Поку – освежење које је потребно Србији Светислава Пешића

© AP Photo / Charles KrupaАлексеј Покушевски
Алексеј Покушевски - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Из Оклахоме стигли су позитивни сигнали који кажу да ће Светислав Пешић имати Алексеја Покушевског на располагању за Светско првенство ове године. Популарни Поку је можда управо то освежење које је потребно нашем репрезентативном тиму које би могло да помогне да се дође до неког доброг резултата.
Србија не зна за медаљу на великим такмичењима од 2017. године и сребра на Европском првенству у Истанбулу, а на протеклом Евробаскету Орлови су заузели тек девето место.
Није тада било Богдана Богдановића у екипи, али ни Алексеја Покушевског, још једног НБА играча.
Сада су најаве да бисмо Покуа могли да гледамо у сениорском националном тиму - коначно.
То је на завршној конференцији за новинаре рекао генерални менаџер Тандера Сем Прести.
„Мислим да ће играти за репрезентацију на лето и по мени је то добра ствар. Његов напредак је интересантан у видљив. Током сезоне је имао грешке, што је нормално, млад је, али како би сезона одмицала, тако сте могли да видите колико је уствари напредовао“, поручио је Прести.
Он је похвалио напредак српског кошаркаша, поготово у дефанзивном делу
„Знате шта је занимљиво код њега? Ако бисте гледали први део сезоне, првих 30 утакмица, Покушевски је био међу три-четири главна играча о нашем тиму у том периоду. Онда дође крај сезоне, догоди се све и свашта и заборавите напредак који је направио. Не критикујем никога, само говорим колико информација се појави и нешто се заборави. Имао је сјајну годину, радио је током лета, био је стартер на почетку сезоне“.
Због танке грађе у Оклахоми су са Покушевским много радили на телу и одбрани.
„Процес је другачији, рекао сам раније да ћемо знати за четири године и мислим да је сјајно реаговао на различите околности. Био је у Развојној лиги, имао повреде, сазрео је, осећа се комфорније. Његова одбрана, много је напредовао у томе. Сада боље штити обруч“, закључио је Прести.
Покушевски у националном дресу Србије био би велика ствар из више разлога.
Додатно би допринео разноликости наше игре, могао би да узме лопту и учествује у организацији напада, али исто тако било би важно да осетио дрес сениорског тима због година које долазе и у којима би Поку могао да буде један од носилаца репрезентације, када се играчи попут Богдановића, Лучића, Калинића и осталих повуку.
Са повратком Богдановића међу Орлове све ће изгледати много другачије, надајмо се и да ће Србија моћи да рачуна на Николу Јокића, а Покушевски би у тој чорби требало да буде зачин који ће све да упакује и да му додатни шмек.
Иначе, Покушевски је ове сезоне имао паузу од три месеца и 41 пропуштене утакмице због повреде потколенице.
Пре него што се повредио Покушевски је играо сасвим пристојну сезону у НБА лиги, најбољу од три које је провео у САД. Од 30 мечева на чак 25 био је стартер, просечно је убацивао близу девет поена по сусрету, а имао је и више од пет скокова по утакмици.
Поред тога Покушевски се истицао блокадама.
Надајмо се да ће до Мундобаскета популарни Једнорог ухватити залет и да ће на прави начин помоћи Орловима у Јапану, Индонезији и Филипинима.
- Погледајте емисију Миљанов корнер.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Два лица Америке – неко је „бели медвед“, а неко Никола Јокић /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала