- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два лица Америке – неко је „бели медвед“, а неко Никола Јокић /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
У регуларном делу НБА лиге вођена је хајка против Николе Јокића, и у трци за МВП титулу упорно се фаворизује Џоел Ембид, док је почетак плеј-офа сервирао нову неправду уперену ка Србину и бројне повластице Камерунцу који се понаша дивљачки и пролази некажњено.
Два лица Америке! Ембиду се толеришу испади на паркету, чак и када лежи на пакрету и шутира у пределу међуножја своје ривале који су га спортски надиграли, односно закуцали му лопту кроз обруч и мрежицу испред носа!
И то га боли. То га јако боли и не успева да се носи са тим. Видело се то у трећем мечу Филаделфије и Бруклин Нетса, који су Севентисиксерси решили у своју корист резултатом 102:97 на гостујућем терену и имају капиталних 3:0.
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
„Српски снајпер“ живи сан у Америци и после ударца у лице поручује: „Добро сам“
Сенку на тај тријумф бацило је у најмању руку неспортско понашање Камерунца с француским пасоше, који је док је лежао на паркету ударио ногом у пределу међуножја Ника Клаксона.
Многи би за то добили моменталну искључујућу, не и Ембид који је заштићен као бели медвед.
„Морао сам да га ударим, покушао је да ме исфрустрира, тако да будем искључен. Превише сам искусан да себе доведем у позицију да будем избачен, тако да сам наставио са својим послом и остварили смо победу“, рекао је Ембид по завршетку сусрета.
Такво понашање натерало је легендарнго Чарлса Барклија да се огласи и он није имао дилему око тога каква је сакција требало да буде.
„Мислим да је требало да буде избачен. Мислим да је Ембидов флагрантни фаул био гори од потеза Дрејмонда Грина“, рекао је Баркли, алудирајући на Гриново гажење Домантаса Сабониса због ког је суспендован.
С друге стране, Никола Јокић води неке своје битке и поново трпи неправду на америчким паркетима јер се судије праве "слепе" приликом бројног ударања Србина.
Тако је било и у трећем мечу плеј-оф серије против Бостона у ком је лидер Денвера био на МВП нивоу. Француз Гобер поново је био немоћан, ударао је и вукао за дрес Николу, баш као и у претходна два сусрета, али су му "људи у оделима", гле чуда, то толерисали?!
Најбоље се то видело на делу средином треће деонице када није досуђен очигледан фаул над Јокићем. Узалуд је Никола тражио заштиту од арбитара, показујући им рукама, у стилу као да игра "макарену" да је био фаулиран. Није вредело, признат је кош, али центар Денвера није добио додатно слободно бацање.
Е, управо су то та два лица Америке, у којој је неко Џоел Ембид и заштићен је као бели медвед, а неко је Никола Јокић и мора да се бори сам против свих, али га то не ремети, већ чини бољим и тера да побеђује.
Подсетимо, МВП трка и даље траје, а главни кандидати су Никола Јокић и Џоел Ембид, док је трећи фаворит Јанис Адетокумбо. За поменуто признање узима се у обзир регуларни део сезоне, а гласаће 100 новинара.
Арсенал - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
У Лондону мук, титула је на талону: „Идемо да их победимо“
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Јокићево МВП издање за брејк Денвера – савршени Богдан погађао „с паркинга“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала