- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спутњикова анкета у Бањалуци: И Хрват навија за српско-руско финале

© Sputnik / Тамара РанковићАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Иако у полуфиналу турнира у Бањалуци нема Новака Ђоковића, еуфорија се није стишала јер навијачи прижељкују српско--руски финале. Андреј Рубљов игра против Алекса Молчана, а после тога на терен излазе Душан Лајовић и Миомир Кецмановић. Међу навијачима су и рукометаши бањалучког Борца који би поред Србина у финалу волели да виде Руса.
Пред почетак полуфиналних мечева у навијачком селу у оквиру комплекса Српска опена окупио се велики број навијача који ће уживати у сјајном тенису и топлом дану, а ужитак би им био потпун како кажу уколико за сутра буде заказан српско-руски дерби.
„Наравно да желимо у финалу да видимо Рубљова поред једног српског тенисера, а ко год победи свеједно, сви смо ми наши“, рекао је за Спутњик Новак Бајчета, рукометаш Борца.
Са њим су се сложили и саиграчи Невио Кнежевић и Раде Рађеновић,
„Ја сам из Хрватске, навијао сам за Борну, али пошто је испао, сада је свеједно, наши смо“, насмејао се Кнежевић.
Код осталих навијача влада исто мишљење. У навијачком селу затекли смо Милицу и Маријану које једва чекају полуфиналне мечеве и свим срцем навијају за Рубљова у првом мечу.
„Добар је и мора да победи. Када је већ Новак испао, волели бисмо да погледамо руско-српски дерби са другим нашим тенисером, сложиле су се девојке.
Било је оних и који за Рубљова навијају не само зато што је Рус већ зато што верују да игра фантастично и да је у доборј форми.
„Освојио је Монте Карло, велики је фаворит. Мислим да не Молчан не може да му парира јер је у одличној форми, рекла је Тијана Момчиловић.
Занимљиво виђење дала је и Ирена Пашић која је из Пуле кренула за Бањалука само како би гледала Новака Ђоковића, али је у току пута сазнала да је српски ас испао са турнира. Фаворит јој је сада Миомир Кецмановић јер српског тенисера тренира Иван Цинкуш, хрватски тренер.
„Кренула сам да гледам Новака у полуфинала и пожелала сам одмах да се вратим кући када сам сазнала да је испао. Али, добро навијаћео за Кемцановића, а волела бих да игра против Рубљова, рекла је Ирена за Спутњик, док је велики број навијача почео да пристиже у тениски комплекс у Бањалуци како би уживао у врхунском тенису.
Прогнозе су јасне, Рубљов је велики фаворит, док се у српском дербију победник не може ни наслутити.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Новак не личи на себе, а Надал је погледао истини у очи...
Миомир Кецмановић, Делреј Бич - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Кецмановић силовито заказао српски дерби у полуфиналу Српска опена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала