- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак не личи на себе, а Надал је погледао истини у очи...

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Сезона на шљаци је у јеку, а врхунац ће достићи у Паризу на Ролан Гаросу и љубитељи тениса се надају и свим срцем навијају да Новак Ђоковић и Рафаел Надал буду тамо и да буду у пуној форми. Тренутно су далеко од тога. Обојица. Али, има времена до краја маја да се ствари промене.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал су двојица истинских шампиона белог спорта. У то нема сумње. Уз пензионисаног Швајцарца Роџера Федерера вероватно највећи играчи у историји тениса.
Интересантно је да обојица имају по 22 Гренд слем титуле и да би управо под светлима Париза могао да падне одговор на питање ко је највећи икада. Веће шансе дају се Новаку, који је за почетак здрав, док Рафа муку мучи с повредама још од Аустралијан опена.
Ни тамо се није прославио „бик с Мајорке“, који није успео да одбрани титулу, већ се на трон попео Новак Ђоковић, који је 2022. године био саботиран од тамошњих власти да се бори за оно што му припада.
Неправда је исправљена, али су двојица великих шампиона тренутно ван праве форме. Новак је заређао с две преране и крајње неочекиване елиминације на претходним турнирима.
Прво је елиминисан на Мастерсу у Монте Карлу од Италијана Лоренца Мусетија, да би га у Бањалуци, где има статус божанства, у два сета надиграо сународник Душан Лајовић.
Несумњиво да је упаљен аларм у Ђоковићевом тиму, јер следе Мастерси у Риму и Мадриду, а Новак је далеко ван праве и жељене форме, за оно право што следи, а што смо већ поменули – Ролан Гарос.
Медији као медији, увелико су кренули с нагађањима шта се дешава Ђоковићу и да ли верује у сопствене могућности, али је први рекет света, који је вероватно кључао у тим тренуцима (одржао конференцију десет минута од елиминације), успео да остане прибран.
И док Новак води своју битку, кроз праву агонију пролази његов највећи ривал Рафаел Надал. Прогнозирано му је још у Мелбурну средином јануара да му предстоји пауза имеђу шест и осам недеље, али је то нарасло на 14 недеља и нема назнака када ће престати.
Откази у Монте Карлу, Барселони, чак и Мадриду, показатељ су да је повреда озбиљнија него што се у први мах сматрало. Свестан је тога и ратоборни 36-годишњи Шпанац који је погледао истини у очи и поручио:
„Пролазе недеље и недеље и живео сам у илузији да могу да играм на најважнијим турнирима у каријери као што су Монте Карло, Барселона, Мадрид, Рим и Ролан Гарос. Недостајала ми је Барселона и Монте Карло, а нећу имати прилику ни да будем у Мадриду. Повреда је залечена и не могу да схватим шта је потребно да бих се такмичио и био на жељеном нивоу. Тренирао сам, али смо пре неколико дана донели одлуку да променимо курс и да одрадимо још један третман како бисмо видели да ли се ствари поправљају и како бисмо дошли до онога шта следи", гласила је порука коју је Надал објавио на друштвеним мрежама.
У међувремену се Надал срозао на 14. позицију на АТП листи и слободан пад траје, али је јасно да му то није приоритет, већ повратак тенису и борба за још неку титулу, јер време и године више не раде за њега и Новака.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Ђоковић на мети кад јој време није: „Лоша игра нема везе са вером“
Словачки тенисер Алекс Молчан током турнира у Београду - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
„Београд ми је променио каријеру“ – а томе је допринео и Новаков дугогодишњи сарадник
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала