- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рубљов заказао руско-српски дерби у финалу Српска опена /видео/

© AP Photo / Daniel ColeАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Рус Андреј Рубљов пласирао се у финале Српска опена победом над Алексом Молчаном са 2:0 у сетовима - 6:2, 6:4. У финалу ће играти против бољег из дуела Душан Лајовић - Миомир Кецмановић.
Само на почетку деловало је да су снаге уједначене, али већ је од трећег гема Рубљов поцео да показује доминацију. Иако је Молчан сигурно ушао у тај гем, Андреј је истопио његове поене, преокренуо гем и одузео му сервис.
Осетило се да се само чекао тај моменат када ће Рус почети да доминира на терену што је и уследило. Чех је имао среће, погађао је линије и имао шансу да врати брејк, али је далеко сигурнији Андреј то спречио и повећао предност.
У наставку је потпуно контролисао сваки ударац и одлично изазивао противника на мрежу, што је Рубљову донело лак први сет - 6:2.
Поново је исти гем био кобан по Молчана у другом сету. Руски тенисер и даље одлично користио своје убојито оружје, односно форхенд, док је деловало да је Чех потпуно изгубио ритам.
Дозволио је Рубљов потом противнику да га нападне, није слао довољно јаке и агресивне ударце, а Молчан је то користио како би скратио лоптице и на крају успео да врати брејк.
Ипак, Рубљов је у великој форми што је показао коначном победом на овом дуелу.
У финалу ћемо гледати српско-руски дерби.
- Погледајте емисију Миљанов корнер.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Спутњикова анкета у Бањалуци: И Хрват навија за српско-руско финале
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала