- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићево МВП издање за брејк Денвера – савршени Богдан погађао „с паркинга“

© AP Photo / Abbie ParrНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Три утакмице Денвера и Минесоте у плеј-офу НБА лиге и трећа победа Нагетса, у мечу у ком је блистао двоструки узастопни МВП Никола Јокић. Српски ас је у тријумфу над „вуковима“ резултатом 120:111, остварио трипл-дабл учинак, убацивши 20 поена, уз 11 скокова и 12 асистенција.
Денвер делује попут „брзог воза“ и Минесота му је само успутна станица, не желе Јокић и другови да се задржавају, већ хитају ка наредном ривалу.
Видело се то и на гостујућем терену, након што су у прва два у Колораду демонстрирали знање и моћ. На крилима тих победа, остварен је и брејк за високих 3:0 на старту плеј-оф серије.
Екипу је ка тријумфу водио маестрални Никола Јокић за ког Минесота никако не успева да пронађе решење. Погађао је центар Денвера, скакао и разигравао саиграче. Шутирао је из игре 9/13 и стигао је до првог овосезонског трипл-дабл учинка.
Био је то Јокићев седми трипл-дабл у плеј-офу најјаче лиге света, што га чини другим најбољим центром по том параметру. Сада је испред њега остао само јш легендарни Вилт Чемберлен, који има два више. Јасно је да, уколико Јокић настави овако да игра, да ће га врло брзо надмашити и исписати историју.
Уводна деоница протекла је у резултатском егалу – 28:28, али је у другој Денвер убацио у већу брзину и на велики одмор је отишао с предношћу резултатом 61:55.
„Вуковима", који су очигледно били гладни тријумфа у покушају да избегну потенцијалну „метлу“ на старту плеј-оф серије, није помогло ни то што су Едвардс и Таунс зјаедно убацили чак 63 поена. Едвардс је сусрет окончао са 36 поена, седам скокова и пет асистенција, док је Минесотин „торањ" бројао до 27.
С друге стране, Мајкл Портер Џуниор био је најефикаснији појединац у редовима Денвера. Постигао је 25 поена, имао је девет скокова и две асистенције, иза њега је био Јокић са 20 поена, али је Србин поен епитет играча утакмице због двоцифреног учинка у три најважније статистичке колоне.
Денвер има комотних 3:0, а наредни меч игра се такође у Минесоти.
Када је у питању и други српски репрезентативац који се у ноћи између петка и суботе нашао на паркетима америчке НБА лиге, Богдан Богдановић пружио је одличну партију и тако помогао Атланти да дође до прве победе у плеј-офу против Бостона.
Селтикси су експресно и без већих проблема повели с 2:0 у серији, али је стигао одговор Јастребова. Победа пред својим навијачима резултатом 130:122 и преполовљена предност у серији.
Савршено прво полувреме имао је српски бек, ком иду највеће заслуге што су Хокси на полувремену имали предност од седам поена – 74:67.
Богдановић је шутирао шест од шест из игре, од чега три од три за три поена и приликом одласка на велики одмор био је најефикаснији играч Атланте са 15 поена, имао је два скока, украдену лопту и блокаду.
Погађао је Богдан у свом стилу – „с паркинга“.
Богдан је до краја остао на поменутих 15 поена, с обзиром на то да је ушао у игру пет минута пре краја треће четвртине, а меч је завршио пред краја последње четвртине када је добио ударац раменом у лице од Малколма Брогдона.
Треј Јанг је био најбољи актер Атланте са 32 поена, девет асистенција и шест скокова. С друге стране, блисао је Џејсон Тејтум са дабл-дабл учинком, 29 поена, 10 скокова и пет асистенција, али то није спречило први пораз Бостона ове сезоне у плеј-офу.
НБА резултати
Атланта - Бостон 130:122
Њујорк - Кливленд 99:79
Минесота - Денвер 111:120
Бруклин - Филаделфија 19.00
Л.А. Клиперс - Финикс 21.30
Будућност - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Велика Партизанова победа у Морачи после нестварне завршнице – за прво место
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2023
СПОРТ
Јокић би за ово завршио у затвору – његов највећи ривал се провукао /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала