Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Спутњик у Косовској Митровици: О “изборима” причају само новинари, Срби имају преча посла /Фото/

© Sputnik / Теодор АнастасијевићАтмосфера у Северној Митровици дан пре избора
Атмосфера у Северној Митровици дан пре избора - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пратите нас
Субота у Косовској Митровици, пијачни дан и прилика да привредници на тезгама пласирају домаће производе до купаца. Иако се пијаца налази на само 50 метара од контејнера који ће сутра бити импровизована бирачка места о гласању се не прича.
Понуда разне робе домаћих производа је разноврсна, домаћини тврде да је цена приступачна и да је роба квалитетна док купци кажу да цена сваког викенда скаче.
На наше питање хоће ли сутра изаћи на биралишта мења се и израз лица како продаваца тако и купаца.
© Sputnik / Теодор АнастасијевићСубота у Косовској Митровици је пијачни дан
Субота у Косовској Митровици је пијачни дан  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Субота у Косовској Митровици је пијачни дан
“Који бре избори? Па нема избора овде, ово је само за Албанце. Сами расписују, сами учествују, сами ће да владају”, каже нам продавац који је јутрос стигао из Лепосавића.
И додаје:
“Ми ћемо да трпимо, друго и не можемо, пробали смо да живимо са њима по њиховим правилима и законима, а онда су они почели да мењају правила и да их крше, а сви знамо да хоће да нас нема. То је циљ, а мислим да им неће успети”, завршава своју причу и окреће се муштерији.
Пролећних више од 20 степени измамило је људе да са породицама прошетају митровачким улицама. Баште кафића су препуне и уз јутарњу кафу препричава се излазак од претходне вечери, има разговора и о кошаркашкој утакмици Будућности И Партизана, али о изборима не. Као да не постоје.
© Sputnik / Теодор АнастасијевићПролећно време измамило је људе на улице
Пролећно време измамило је људе на улице - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Пролећно време измамило је људе на улице
“Шта да вам кажем, све се некако дешава у тајности. Колико видим ми се ништа не питамо. Они су послали специјалце, довезли неке контејнере да се гласа. Овде нико не зна ни да је гласање ни где се гласа. Народ то не интересује, а изгледа ни Приштину јер ни они нису ништа објављивали нити информисали грађане. Кажу да им је жао што Срби не учествују, а није, јер нису ништа урадили да бисмо ми изашли на гласање”, каже двадесетогодишњи дечко док са друштвом испија јутарњу кафу.
© Sputnik / Теодор АнастасијевићГрађани Северне Митровице немају утисак да се сутра одржавају избори јер на њима и не учествују
Грађани Северне Митровице немају утисак да се сутра одржавају избори јер на њима и не учествују - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Грађани Северне Митровице немају утисак да се сутра одржавају избори јер на њима и не учествују
Испред једне од зграда већа група људи окупила се и расправља о санацији квара на канализационој мрежи.

“Ево, и ово сами радимо. Колико скупимо новца ми из оближњих зграда толико и сређујемо наше зграде и улазе. Пре неко вече је у улазу у близини неко написао ,УЧК’, то није било раније. Свуда су специјалци, из кућа људи ноћу не излазе слободно, а сад као треба да бирамо ко ће да нам буде градоначелник. Не треба нам то. Хвала Богу па су Срби одлучили да не учествују у овим изборима. Ништа нам не треба градоначелник који се ништа не пита и коме Приштина одлучује како ћемо ми овде живети”, каже нам човек који је засукао рукаве да се прихвати посла заједно са својим комшијама.

Од пијаце до аутобуске станице преко градског шеталишта и терена за игру шетали смо овог јутра и били једини, уз пар других новинарских екипа, који су се интересовали за сутрашње изборе.
© Sputnik / Теодор АнастасијевићКосовска Митровица
Косовска Митровица - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Косовска Митровица
Грађани су одлучили већ раније да они на овим изборима неће дати легитимитет политици Аљбина Куртија и његовим самовољним изборима, а ко ће сутра гласати и кога ће бирати видећемо за мање од 24 сата.
© Sputnik / Теодор АнастасијевићБирачка места у импровизованим контејнерима
Бирачка места у импровизованим контејнерима - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
Бирачка места у импровизованим контејнерима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала