- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од сукоба до загрљаја – Хрват и Србин „закопали ратне секире“

© Tanjug / Marco Bucco/LaPresse via APНемања Радоњић
Немања Радоњић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Хрватски стручњак Иван Јурић нахвалио је Немању Радоњића после тријумфа Торина на тешком гостовању Лацију у Риму, где је једини погодак постигао Србин Иван Илић. Иако су Јурић и темпераментни Нишлија Радоњић недавно били у жестоком сукобу, крај меча обележио је њихов загрљај.
Није то промакло италијанским медијима, као ни хрватским и српским. Последњег дана фебруара тренер Торина увео је у игру, против Јувентуса (4:2), а затим после 15 минута извео српског репрезентативца, чије га је незалагање натерало на такав потез.
Сви су били у чуду, мало је недостајало да се Хрват и Србин физички обрачунају, али је после тога њихов однос кренуо узлазном путањом и уследио је препород брзоногог Нишлије.
Јурић је дао последњу шансу Радоњићу и, чини се, да је Немања то схватио и његов однос према тиму и фудбалу се променио. После сукоба је шансу почео да добија са клупе за резервне играче, да би се касније усталио међу првих 11.
Никада Радоњићев квалитет није био довођен у питање, али врућ темперамент и „луда глава“ били су његов заштитни знак. Средио се Радоњић, напорно је радио на тренинзима и натерао је Хрвата да му поново верује.
Брзоноги крилни нападач и бивши фудбалер Црвене звезде, Херте, Марсеја и бројних других клубова, нашао се од првог минута на терену против Лација на Олимпику и био је један од најбољих играча Торина, уз стрелца Илића и голмана Вању Милинковић-Савића.
Али, што је најважније од свега, јесте да је Хрват Јурић повратио поверење у Србина ког је изгрлио после меча и причао о њему у суперлативу.
„Као човек је прошао фантастичан пут. Од непоузданог дечака, постао је озбиљан човек. Од почетка смо имали добар однос, пребродили смо потешкоће и сада уживамо. Добро је играо, сам му је потребан још гол да би се све сложило до краја, како треба“, поручио је тренер „торинских бикова“.
Торино је тренутно 10. на табели Серије А са 42 освојена бода, колико има и деветопласирана Фиорентина, док Болоња има два бода предности.
Бајерн Минхен - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
СПОРТ
Од лова на све трофеје до колапса на три фронта за три недеље
Иван Илић, Торино - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2023
СПОРТ
Италија бруји о евроголу Нишлије: „Велики је потенцијал, може још да расте“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала