- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Митоманска параноја Америке о ванземаљацима – трулеж западне цивилизације

CC0 / / Многи верују да се у Области 51 спроводе тајни експерименти...
Многи верују да се у Области 51 спроводе тајни експерименти... - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Званично образложење америчке владе да у неидентификованим летећим објектима нема знакова ванземаљске умешаности већ да би ти инциденти могли бити повезани са страним фактором, показује да данашња Америка све више личи на Стаљиновo доба, сматра редитељ Милутин Петровић.
У случајевима неидентификованих летећих објеката нема знакова ванземаљске умешаности, иако постоје индиције да би инциденти могли бити повезани са страним актерима, изјавио је директор америчке Канцеларије за решавање аномалија у свим доменима (ААРО) Шон Киркпатрик.

Не возе ванземаљци НЛО већ „страни фактор“

Америчко министарство одбране објавило је оснивало је ААРО у јулу прошле године са задатком да истражи извештаје о неидентификованим летећим објектима (НЛО).
„У нашем истраживању, до сада нисмо пронашли веродостојне доказе о ванземаљским активностима, ванземаљској технологији или објектима који пркосе познатим законима физике“, рекао је Киркпатрик током саслушања у Комитету за оружане снаге америчког Сената.
Већина од стотина случајева који су представљени ААРО-у не показују никакве аномалне карактеристике. Међутим, остају случајеви за које нема коначног објашњења, истакао је Киркпатрик.
„Имамо индиције да су неки инциденти, посебно они које карактеришу напредне техничке могућности, повезани са страним фактором“, рекао је Киркпатрик.

Америчка митска параноја

Повезивање НЛО са страним фактором, два месеца после случаја кинеског балона над Аљаском, уклапа се у хладноратовски концепт холивудских филмова о НЛО. Тада су многи научно-фантастични филмови о инвазијама ванземаљаца паралелно ишли са указивањем на „црвену опасност“, тако да су „мали зелени“ често били јасна алегорија „комуниста“ који се постепено инфилтрирају у америчко друштво.
Редитељ Милутин Петровић, припадник генерације назване „жанровци“ на Факултету драмских уметности у Београду, сматра да је на делу рециклажа хладноратовског пакета о НЛО и „црвеној инвазији“.
Петровић додаје да је његова генерација обожавала ту врсту филмова, а један од најомиљенијих му је „Инвазија трећих бића“ (Invasion of the Body Snatchers) Дона Сигела из 1956. године, чији је римејк урадио Филип Кауфман 1978.
„То је била бриљантна хладноратовска парабола о параноји нуклеарног рата између два света и два система, а то се сада у њиховим главама појачало. Мислим да сада део Америке почиње да реагује на то на начин на који су Срби одрасли у комунизму открили Косовску битку или Косовски завет. Некако, враћаш се својим коренима. Е сад, корени Србије су из 14. века а корени Америке су из педесетих година. Отприлике, то је годиште њихових митова“.

Данашња Америка – трулеж западне цивилизације

Петровић додаје да се извештај о НЛО уклапа у једну општу слику – да је све постало потпуно супротно од онога у време кад је он формиран. У том свету једна ствар је била Америка, а друга Совјетски Савез, Кина Мао Цедунга или Северна Кореја, а сада су ствари потпуно обрнуте и данас Америка заузима место које су некад заузимали репресивни режими.
„Све што причају њихови званичници то личи на неке приче из Стаљиновог времена. У Америци где је као било поље слободе, неког зезања и доброг схватања живота постала је сада место из ког се лансирају потпуно сумануте идеје које немају више никакве везе са реалношћу и само говоре о томе колико је у питању једна трулеж у том систему и тој цивилизацији у којој се то дешава.“
Он сматра да ванземаљци постоје, али не они који „путују с планете на планету летећим тањирима“ већ је реч о томе да „људи који у себи имају дух могу повремено да контактирају са духовним бићима“. Таква духовна бића у нашем народу се прослављају, истиче Петровић и као пример наводи славу коју називамо Аранђеловдан, а иначе се зове Архангел Михаил и остале небеске силе.
„Ми поуздано знамо да постоје духовна бића која су ту, свуда око нас, и која повремено могу на различите начине са нама да комуницирају. Мислим да контакт са таквим бићима у параноичном уму секуларних људи доводи до размишљања о интергалактичким путовањима. Тако да кад кукају о ванземаљцима, они у ствари имају контакте са анђелима. У тој параболи је занимљиво да кад они кажу за НЛО да то нису ванземаљци, него супротна страна, да се заиста сами сврставају на супротну страну од анђела“, закључио је Петровић.
НЛО - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2023
СВЕТ
Објављен извештај канцеларије америчке владе о НЛО
Тајмс сквер - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СВЕТ
Инвазија „малих зелених“ на Тајмс сквер – Пушта ли САД низ воду Украјину због напада ванземаљаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала