- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва о неиздавању виза руским новинарима: Запамтиће нас

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Уђи у базу фотографијаРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Скандалозна је одлука да се руским новинарима не издају америчке визе како би извештавали са седнице Савета безбедности УН на којој ће говорити министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, рекао је заменик руског шефа дипломатије Сергеј Рјабков.

„Подвлачим, пронаћи ћемо форму како да одговоримо, како би Американци заувек запамтили да се тако не ради. И они ће то запамтити“, рекао је заменик руског министра новинарима пред пут у Њујорк.

Рјабков је навео да то што визе нису издате до последњег тренутка, представља скандалозну и неприхватљиву одлуку.
„Американци су се претварали да раде и да ће пронаћи решење. То је игра нерава, то је малтретирање, то је још један показатељ да се не може веровати колегама у Вашингтону, не вреди их слушати“, истакао је он.
Подсетио је да се Министарство иностраних послова Русије током последњих дана неколико дана обраћало амбасади по том питању.
„Међутим, као што видите, резултат је жалостан и у супротности са оним у шта су нас уверавали, да ће визе ускоро бити издате. Све је то лаж. То је отворена лаж и она није лепа слика земље у којој се налази седиште УН“, тврди руски дипломата.
Према његовим речима, сви догађаји који су планирани за Сергеја Лаврова у Њујорку имају велике информативне поводе.
„И наши новинари су морали да буду са нама, а то се неће догодити. Америчка страна је у потпуности одговорна за то", додао је Рјабков.
Раније је Лавров рекао да су САД злоупотребиле положај земље домаћина седишта УН приликом издавања виза руској делегацији у Савету безбедности, јер визе нису издате неким члановима делегације, као ни свим новинарима. Америчка страна није ни на који начин објаснила неиздавање виза представницима руских медија.
Русија председава Саветом безбедности УН у априлу. Шеф руског дипломатског ресора, у оквиру председавања, учествоваће на састанцима Савета безбедности 24. и 25. априла.
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
РУСИЈА
Лавров о неиздавању виза руским новинарима: Показали су колико вреднују слободу говора
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала