- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Грк оспоравао Руса, па се јавно покајао: „Мој ум је био на другој планети“

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONАндреј Рубљов и Стефанос Циципас
Андреј Рубљов и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2023
Пратите нас
Грчки тенисер Стефанос Циципас променио је мишљење за 180 степени када је Андреј Рубљов у питању. Наиме, Циципас је после пораза у Лондону прошле године поручио да је Рус лимитиран и да не зна како га је уопште победио, док је сада стигло јавно извињење, уз коментар да Рубљов поседује убојито оружје и да је његова игра на свим подлогама сјајна.
Блиста Андреј Рубљов од почетка 2023. године, нижу се победе и трофеји, а последњи у низу је онај из Кнежевине где је у финалу савладао талентованог Данца Холгера Рунеа. Сада је стигао до финала Српска опена, где га чека одлични Душан Лајовић.
И док је Новак Ђоковић неочекивано рано елиминисан у осмини финала Монте Карла, затим је испао иа на Српска опену, Рус меље све пред собом.
Није то промакло Стефаносу Циципасу, који је у разговору за Тенис ТВ поручио да је Рус импресиван, уједно се и извинио за претходно изговорене речи.
На питање како је видео тријумф Рубљова у Монте Карлу, Грк је крајње искрено одговорио:
„Он је неко ко заслужује да побеђује. Неко ко је пао испод радара за оно што је способан да уради. Има велико оружје. Направио сам грешку у прошлости када сам рекао глупости, када сам изгубио од њега. Мој ум је био на другој планети. Дефинитивно Верујем да је озбиљна препрека, може да игра против свакога. Јак је на свим подлогама., постаје све бољи и бољи и тера нас да будемо још бољи“, рекао је Циципас.
Рубљов и Циципас до сада су у 11 наврата укрштали рекете и Рус има једну победу мање, док би њихов наредни двобој могао да буде на Мастерсу у Мадриду.
Циципас се осврнуо и на свој напредак у игри и чињеницу да се његов приступ тенису променио, јер је тако било неминовно.
„Не могу да променим све оно што се раније догађало. Морам да се фокусирам на игру и да наставим даље. Сигуран сам да ће нове прилике доћи на другим турнирима. Ово је прави менталитет, свестан сам прогресије. Моје је да радим, да будем фокусиран све време“, поручио је Грк.
Рус игра импресивно и ниже победе без проблема, а у Бањалуци на Српска опену стигао је до финала без изгубљеног сета. Финални двобој са Душаном Лајовићем заказан је за 14 часова.
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Рубљов открио Спутњику – доживео је велико изненађење у Бањалуци /видео/
Српска опен - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Кишна Бањалука није видела сунце – али јесте Новака и Андреја /видео/
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2023
СПОРТ
Шпанци се брину за Надала – „Само да не прође као Федерер“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала