- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Кнежевић о гласању Црне Горе у Савету Европе: Национална срамота и нож у леђа Србији

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenМилан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе
Милан Кнежевић, председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
Пратите нас
Председник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић саопштио је данас да глас Црне Гора на Комитету министара да тзв. Косово уђе у Савет Европе додатно усложњава друштвено-политичке прилике у земљи и региону и представља националну срамоту и нож у леђа Србији.
„Данас се званична Црна Гора у оставци на челу с Дританом Абазовићем гласајући на Комитету министара да тзв. Косово уђе у Савет Европе, придружила оној Црној Гори Мила Ђукановића и Душка Марковића који су 2008. противно вољи 85 одсто грађана признали ову УЧК творевину“, наводи се у саопштењу Кнежевића.
Како је казао, „ова одлука премијера у техничком мандату Дритана Абазовића додатно усложњава друштвено-политичке прилике како у Црној Гори тако и у региону“.

„Ова одлука Абазовићеве Владе спада у једну од најсрамнијих у црногорској историји и додатно усложњава друштвено политичке прилике како у Црној Гори тако и у региону. Ако распала Влада Дритана Абазовића није имала људске и политичке храбрости да буде против, могла је гласати уздржано, и на тај начин показати да јој је стало до најбољих односа са Србијом. Али је очигледно постало правило да они који декларативно највише говоре о добросуседским односима суштински најдубље заривају нож у леђа Србији кад год им се укаже прилика за то", казао је Кнежевић.

Истакао је да је гласање „Црне Горе за пријем Косова у Савет Европе национална срамота“.
„Зато је ово данашње гласање Црне Горе за пријем Косова у Савјет Европе национална срамота коју ћемо морати да спирамо са нашег образа. Иако су многи тврдили да ће се Србија прва одрећи Косова и Метохије на овом гласању, Србија је гласала против. А против су између осталих гласали и Азербејџан и Грузија, који више имају свести и братског разумевања него црногорски квинташи који би се и рођене мајке одрекли ако би им стигао декрет из амбасаде“, истакао је Кнежевић.
Истакао је да из тог разлога „гротескно звучи изјава новоизабраног председника Црне Горе Јакова Милатовића да би после Брисела желео да посети Београд“.
„Зато данас гротескно звучи изјава Јакова Милатовића да би после Брисела желео да посети Београд, јер управо је званична а мањинска Црна Гора данашњим гласањем одредила следећу Милатовићеву дестинацију, а то је Приштина“, казао је Кнежевић.
Истакао је да очекује да се Милатовић огради и огласи уколико се не слаже са данашњим гласањем о пријему Косова у Савет Европе.
„Ако се Јаков Милатовић не слаже с данашњим гласањем Владе Црне Горе о пријему тзв. Косова у Савет Европе, очекујем да се огласи и огради од овог терористичког акта државе чији је председник. Такође, очекујем да се огласе и све оне институције, НВО и независни интелектуалци којима су уста пуна песама о Косову на свадбама и вашарима, а које су заустављале улазак ДФ у владу тврдећи да ће српске интересе боље бранити Дритан Абазовић и експерти са ФБ* групе „ Наши у свету“ који постадоше месије и државници, а издадоше све чега су се дотакли“, навео је Кнежевић.
Истакао је да је сада права прилика да се у „црквама и манастирима отпочне акција за прикупљање потписа о повлачењу одлуке о признању тзв. државе Косово“.
„Сад је права прилика кад више нема Мила Ђукановића, да у нашим црквама и манастирима отпочне акција за прикупљање потписа о повлачењу одлуке о признању тзв. државе Косово, јер ако ови који су на изборима победили Ђукановића мисле исто што и ми, онда ће одлука бити повучена. Али се плашим да мисле исто као Ђукановић, само што то нико не сме јавно да каже. Зато смо дужни свим расположивим демократским средствима да зауставимо даље срозавање и урушавање државе и њених институција док се не претворе у непрепознатљиву руину“, закључио је Кнежевић, пренела је РТЦГ.
*Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Заставе испред зграде Савета Европе у Стразбуру - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2023
СРБИЈА
Покренута процедура за пријем тзв. Косова у СЕ, Србија ће преиспитати учешће у тој организацији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала